NEWS

18 juni 2019

WACKER NEUSON STAMPERS EN TRILPLATEN: ELEKTRISCHE AVANT-GARDE

De Duitse constructeur, specialist in compacte uitrusting, heeft zonder enige twijfel een grote voorsprong op zijn concurrenten genomen in het domein van het klein elektrisch materieel op batterijen. Met zijn 3 stampers, 3 trilplaten en zijn betontriller uit de e serie, verhandelt WACKER NEUSON nu 7 compatibele werktuigen met dezelfde batterij.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Een aanbod van draagbare uitrusting creëren rond een lithium-ion batterij van 48 volt is niet echt revolutionair, aangezien veel draagbaar materieel bestemd voor het grote publiek en vakmensen al elektrisch is. Maar het vernieuwende van WACKER NEUSON zit ‘m in het feit dat hij dit concept toepast op traditioneel thermische of pneumatische machines.

De constructeur dribbelde zijn concurrenten en biedt 7 machines aan waarvan de batterij die een hele werkdag meegaat, gemakkelijk onderling kan worden vervangen en van de ene machine naar de andere machine kan worden verhuisd.

Die verwisselbaarheid leidt tot een zeer grote flexibiliteit en wezenlijke schaalvoordelen inzake laders en batterijen die de constructeur zelf op 55% raamt.

Het laden duurt normaal 4 uur, maar voor gehaaste operatoren is een quick charger voorzien die de klus in 80 minuten klaart.

De Standard Li-Ion-Akku batterijen zijn zeer licht. WACKER NEUSON heeft dan ook, in samenwerking met een leider in de vervaardiging van rugzakken, voor de arbeiders uit de bouwsector een ergonomische zak ontwikkeld die de rug weinig belast en instaat voor het vervoer van de batterij van de interne, draagbare elektrische ACBe / IEe zero emissie triller. Het staat de gebruiker tot slot vrij om autonoom en draadloos te werken, wat gedoe met kabels vermijdt.

Het aanbod van de trilstampers die bedoeld zijn voor gebruik in sleuven, binnenin gebouwen en in zones waar lawaai uit den boze is, bestaat uit 3 modellen op accu: het kleinste model is de AS30e, de grootste stamper is de AS50e en dan is er nog de nieuwe AS60e. Ze worden gebruikt voor alle courante verdichtingswerken.

Nadat hij zijn gamma eenrichtingstrilplaten op batterij AP1840e en AP1850e zero emissie in 2018 aanvulde, voegt WACKER NEUSON daar nu het model AP2560e aan toe. Met een werkbreedte van 600 mm is dit de specialist in de verdichting van in elkaar grijpende straatstenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.