NEWS

24 september 2019

EQUIPPO KRIJGT MET SUMITOMO BELANGRIJKE PARTNER NAAST ZICH

SUMITOMO Corporation, met zetel in Tokio, heeft een belang verworven in EQUIPPO, een Zwitsers bedrijf dat ook een uitvalsbasis heeft in België en fungeert als online marktplaats voor gebruikte bouwmachines in Europa. Het is het grootste wereldwijde platform voor tweedehands bouwmachines.

Klik op de foto's om ze te vergroten

EQUIPPO werd in 2014 opgericht door Michael ROHMEDER en Philipp KNOBEL. Het platform is gevestigd in Zug (Zwitserland) en heeft kantoren in Ilmenau (Duitsland), Zeebrugge (België), Rotterdam (Nederland) en Parijs (Frankrijk). Het complete dienstenaanbod van EQUIPPO omvat inspecties, levering en terugbetalingsgarantie. EQUIPPO Private Sale garandeert praktische, snelle en eerlijke online transacties. Het bedrijf is actief in 55 landen. Eén van zijn sterke punten schuilt in zijn vermogen tot interne ontwikkeling van software.

De groep SUMITOMO Corporation is overal ter wereld actief in de verhuur, de verkoop en het onderhoud van bouwmachines, en wil graag de Nummer 1 “One-Stop Solution Provider” worden. Dankzij de investering in EQUIPPO, wil de Japanse groep gebruik maken van de EQUIPPO platformen om zich te richten op de tweedehands markten die nauw met zijn bestaande activiteiten verweven zijn, en om zijn diensten in Europa verder te ontwikkelen en te verbeteren. SUMITOMO Corporation zal eveneens bijdragen tot de verbetering van de sociale infrastructuur en de economische ontwikkeling van EQUIPPO.

De internationale markt van tweedehands bouwmachines vertegenwoordigt ongeveer 100 miljard USD, waarvan Europa 30 miljard USD voor haar rekening neemt. De aan- en verkoop van gebruikte bouwmachines keek altijd tegen obstakels aan door een gebrek aan transparantie omtrent de kwaliteit en de complexiteit van de logistieke procedures. In Europa vergden de voor de hand liggende taalbarrières meestal bemiddeling bij de transacties. EQUIPPO ontwikkelde een unieke dienst en technische oplossing die de aan- en verkoop vergemakkelijkt en efficiënter laat verlopen door het online marktaanbod te vereenvoudigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.