NEWS

4 oktober 2019

ROLLMOPS & KNIKMOPS: 30 JAAR REEDS VOOR GEBROEDERS GEENS

Deze machines haal je er zo uit. De prototypes van meer dan 20 jaar oud ondergaan nu een opknapbeurt en worden tentoongesteld tijdens de OPENDEUR op 12 oktober in de fabriek, Hinnenboomstraat 5 te 2320 HOOGSTRATEN. De bezoeker zal er een kijkje kunnen nemen in de werkplaatsen en zien hoe een staalplaat in een Rollmops verandert.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Gebroeders GEENS is een familiaal metaalconstructiebedrijf van de 1ste generatie dat in 1989 werd opgericht door Marcel en Frans GEENS die er hun eerste Rollmops machine ontwikkelden. Gebroeders GEENS heeft in het verleden nog andere producten en metaalconstructies ontworpen, maar legt zich sedertdien toe op de productie van multifunctionele Rollmops en Knikmops laders met bijbehorende accessoires. Deze machines worden volledig in eigen huis ontwikkeld, vervaardigd en ge-upgraded. Van het plaatwerk tot het schilderen: het bedrijf probeert zo veel mogelijk zelf te doen.

De firma beschikt over de vereiste kennis en moderne apparatuur om aan de meest diverse behoeften van de klanten te voldoen, en dat in verschillende sectoren zoals industrie, landbouw, tuinbouw en wegenbouw. Door haar constante expansie kwamen er in 2018-2019 een nieuw magazijn en een snijlaser bij. De tweede generatie werkt reeds mee aan het succes van de onderneming. Joos GEENS draagt bij tot de ontwikkeling van de nieuwste Knikmops modellen, terwijl Bert GEENS belast is met de logistiek voor de dealers en eindklanten.

Bij de ontwikkeling van zijn machines streeft de constructeur “vooral naar eenvoud”. Zijn machines zijn vooral bestemd voor veelzijdige wegarbeiders die de intuïtieve besturing weten te waarderen. Eenvoud betekent evenwel niet dat het om een “basismachine” gaat. Er is immers sprake van hoge hefvermogens ten opzichte van het eigen gewicht en de machines zijn betrouwbaar en productief. De GEENS werkplaatsen ontwikkelden trouwens een reeks opties die afgestemd zijn op door gebruikers verlangde specifieke toepassingen. Soms gebeurt dat op vraag van één iemand. Het bedrijf biedt ook een dertigtal afgeleide modellen met diverse vermogens voor velerlei toepassingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.