NEWS

8 oktober 2019

SENNEBOGEN 355E LADER MET UITSCHUIFBARE ARM & CABINE

Deze telehandler op banden, die enig is in zijn soort, beschikt over een verstelbare cabine, zoals we dat gewoon zijn op overslagmachines. De machine die in 2018 voor het eerst werd getoond, verbaasde door haar atypische en vernieuwende uiterlijk, maar het dient gezegd dat ze talrijke voordelen van twee werelden combineert. Zodanig zelfs dat de SENNEBOGEN 355E steeds meer operatoren begint te verleiden, zowel voor recycling als voor de levering van materialen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De Duitse constructeur heeft niet beknibbeld op de robuustheid van deze machine van 11,5 ton en maakte er een echte wiellader van, met Z-kinematik en een indrukwekkende graafkracht van 86 N. Haar vermogen is afkomstig van een FTP Stage 4 motor van 103 kW die gekoppeld is aan een Compact Drive transmissie, waarvan de onderdelen – regelbare hydraulische motor en tandwielaandrijving – optimaal samenwerken. De combinatie garandeert een royaal aangedreven, continu variabele verplaatsing. Het systeem optimaliseert de instelling voor snel rijden, het oprijden van een helling, het graven of het transport van zware materialen. De motor wordt gekoeld door een omkeerventilator om te voorkomen dat de radiator verstopt raakt. De snelheid bedraagt standaard 20 km/u en optioneel 30 of 40 km/u.

De SENNEBOGEN 355E telehandler is uitgerust met een mechanisch gelaste constructiearm, schuift uit tot een hoogte onder de vorken van 8,5 m en bezit een storthoogte van 7,5 m. De Z-kinematik op de giekkop verleent de machine een zeer hoog loslaatkoppel. Het laden van zware materialen verloopt dus gemakkelijk met haar hefcapaciteit van 4.850 kg op maximale hoogte van 8,5 m en 2.400 kg bij maximaal bereik, en dat met de precisie van een verreiker (max. hefcapaciteit 5,5 ton).

Die precisie verbetert nog met de verstelbare cabine die de werkzone letterlijk onder de ogen van de operator brengt, met het gezichtsveld op 4,25 m, een exclusief veiligheidsvoordeel bij het laden in trechters of kippers. De bedieningselementen bevinden zich op de verstelbare stoel van de “Multicab Komfort” ROPS / TOPS cabine met airconditioning en panoramisch zicht. Tot slot, bevestigt de hydraulische SENNEBOGEN snelkoppeling de arm vlot aan toebehoren zoals een bak, grijper of vorken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.