NEWS

21 oktober 2019

Een trio A serie HYUNDAI HL900 wielladers schakelt over op Stage V

In mei 2018 lanceerde de constructeur zijn super krachtige HYUNDAI HL960 HD wiellader om de operatoren in de recyclingsector te plezieren. De nieuwe A serie HL940 (13,4 ton), 955 (15,1 ton) en 960 (19,5 ton) liggen in dezelfde lijn als hun voorloper, maar met een standaard chassis en de gloednieuwe CUMMINS B6.7 motor.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De CUMMINS B6.7 2019 zonder EGR levert 5% meer vermogen en 31% meer piekkoppel dan het QSB6.7 model op de HL960HD. Het Single Module™ secondaire behandelingssysteem verenigt een dieselpartikelfilter, selectieve katalytische reductie en ureumdosering in één enkele eenheid die 50% minder plaats inneemt en 30% lichter is. Zijn hoge zwaveltolerantie laat het gebruik ervan toe in regio’s waar de brandstofkwaliteit te wensen overlaat.

Drie IWM besturingsmodes – Power, Power Smart (intelligent vermogen) en Economy -regelen het optimale motorvermogen en brandstofverbruik volgens de toepassing.

De nieuwe ROPS/FOPS cabine is volledige geluidgedempt (68dB) en uitgerust met een nieuw airconditioningsysteem. Ze biedt 10% extra ruimte en een optioneel systeem voor het openen van de deur op afstand. Een ergonomische joystick bedient vlot alle laadarmfuncties vooraan, terwijl er bij de nieuwe generatie bestuurders grote vraag is naar een tweede, optionele besturingshendel.

De HL955A en HL960A bezitten een achteras van grotere capaciteit en kunnen optioneel worden voorzien van een versterkte vooras voor specifieke industriële toepassingen. De HL940A en HL955A hebben een nieuw stangenwerk met parallelle Z-balk, om parallel te heffen en een grote kantelkracht achteraan.

De A serie wielladers van HYUNDAI zijn standaard uitgerust met een achteruitrijcamera. HYUNDAI biedt optioneel een achteruitrijradarsysteem aan dat snel obstakels op minder dan 10 m opspoort, en dat zowel overdag als ’s nachts.

Het geavanceerde 360° AAVM systeem met 4 camera’s is optioneel leverbaar. Zijn 2 hoofdfuncties zijn: AVM (perifeer zicht) en IMOD (radardetectie van bewegende objecten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.