NEWS

22 oktober 2019

KEMP GROEP STELT NIEUWE BENS 300R RUPSDUMPER VOOR

KEMP Groep, een onderdeel van Royal Reesink BV, importeert en verdeelt 3 rupsdumpermerken: BENS, KATO en BERGMANN. De Bruycker-Kemp in België de verdeler van BENS materieel en ook onderdeel van Royal Reesink B.V., lanceert een nieuwe rupsdumper van Japanse makelij, de BENS 300R met Stage V motor.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De Nederlandse invoerder breidt zijn gamma uit met een dumper die volledig werd herzien conform de Europese normen. De dumper wordt aangedreven door een KUBOTA V2403 – 4 cilinder diesel + DPF StageV van 35 kW en is uitgerust met een hydrostatische transmissie met dubbele rijpompen. De onderwagen bezit perfect terreinvolgende eigenschappen bij rijsnelheden (laag/hoog) van 6,0 tot 11,0 km/u.

Er werd bijzondere aandacht besteed aan de bestuurdersruimte van de BENS 300R die een optimaal comfort en gebruiksgemak biedt, mee dankzij het nieuwe ergonomische bedieningspaneel met LED-scherm. De bestuurder van de dumper behoudt zowel overdag als ’s nachts een goed zicht in elke situatie door het meedraaien van de stuurinrichting en de LED-werkverlichting. Hij volgt altijd de rijrichting of de kiepbeweging van de bak. Hoewel een kap voorzien is als bescherming tegen regen, zouden ook een omhulsel en voorruit welkom geweest zijn.

De uniek draaiende laadbak van 1,5 m3 biedt een maximale kiephoek van 85° en een laadcapaciteit van minstens 3.000 kg. Met een eigen gewicht van ongeveer 2.640 kg en een volgeladen bak met kop bedraagt de bodemdruk amper 0,39 kgf/cm2.

In het machineconcept vinden we de ervaring terug van het Japanse merk dat sedert 1955 reeds rupsdumpers bouwt. De motorkap opent volledig voor een goede bereikbaarheid tijdens de dagelijkse inspectie en groot onderhoudsgemak.

KEMP Groep biedt vijf BENS rupsdumpermodellen aan, met verschillende capaciteiten van 1 tot 3 ton: BENS 100R, BENS 160R, BENS 250R, BENS 250R HD en de nieuwe BENS 300R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.