NEWS

24 oktober 2019

HAULOTTE plaatst veiligheid centraal in R&D en innovatie

Wanneer de kinematik van een reeks heftoestellen mechanisch wordt voltooid en ze voldoet aan de vraag van de markt, is de prioriteit voor een constructeur om tot in de kleinste details de veiligheid van zijn machines te garanderen. “Het is onze plicht om ervoor te zorgen dat elke operator gezond en wel naar huis terugkeert”, verklaarde voor kort één van de verantwoordelijken van de constructeur.

Klik op de foto's om ze te vergroten

In dat verband heeft HAULOTTE meerdere vernieuwende systemen ontwikkeld, zoals de Activ’Shield Bar die vermijdt dat de bestuurder geplet raakt; de machine stopt automatisch wanneer de bestuurder tegen de balk wordt geduwd.

Dankzij tal van verlichtingspunten rondom de machine stelt het Activ’Lighting System de operator in staat om tijdens laad- en losverrichtingen duidelijk obstakels te herkennen.

De onboard Activ’Screen diagnosetool vereenvoudigt de dagelijkse gang van zaken op de werf, aangezien hij rechtstreeks toegang geeft tot machineparameters en -diagnose, zonder bijkomende werktuigen.

Het Stop Emission System, tot slot, zet na 90 seconden inactiviteit automatisch de motor van de machine af en beperkt op die manier de uitstoot van lawaai en vervuilende deeltjes.

Aan deze laatste functie is een essentieel element toegevoegd voor verstrooide gebruikers, namelijk automatische uitschakeling. Wanneer een bestuurder de contactsleutel op de hoogwerker laat, kan de machine immers ingeschakeld blijven en batterij-energie verbruiken. Met als resultaat dat het vaak onmogelijk is om de machine opnieuw op te starten na meerdere uren inactiviteit. De hoogwerkers van HAULOTTE uitgerust met de onboard Activ’ Screen Cat.2 zijn voortaan voorzien van een automatische uitschakelfunctie. Weg met lege batterijen bij het starten: de HAULOTTE-hoogwerkers worden voortaan uitgeschakeld na 4 uur inactiviteit. Bij hervatting van de activiteit, starten scherm en machine onmiddellijk opnieuw op, waarbij een aanzienlijk productiviteits- en inkomstenverlies wordt vermeden. De op die manier gevrijwaarde ontstekingsbatterij is performanter, zelfs bij koud weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.