NEWS

28 oktober 2019

Nieuwe KÄRCHER MC 250 Euro 6 straatveegmachine

De Duitse fabrikant KÄRCHER van industriële hogedrukreinigers biedt een brede keuze aan veegmachines, zuigers, werktuigdragers met knikbesturing enz. Hij lanceert nu een upgrade van zijn MC250 Euro 6 veegmachine met star chassis.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De KÄRCHER machine onderscheidt zich niet alleen door haar beproefde veegprestaties, maar ook door een bijzonder verzorgd comfort. De hydropneumatische ophanging van de achteras en de onafhankelijke voorwielen bieden een rijsensatie die vergelijkbaar is met die van een personenwagen. De machine verplaatst zich tegen een snelheid van 60 km/u en de vier gestuurde wielen, met een draaicirkel van 2,09 m, zorgen ervoor dat de machine een halve slag kan draaien over de breedte van een straat met 2 rijstroken. De ruime, volledig beglaasde cabine met efficiënte airconditioning omvat 2 stoelen met verwarming, pneumatische ophanging en lendensteun, evenals een controlescherm (LCD) midden het stuur. De bedieningen bevinden zich in het verlengde van de armsteun.

De veegmachine wordt aangedreven door een VM MOTORI R7544EU6C (Euro 6) 4-cilinder dieselmotor van HANS WEGMÜLLER AG, uitgerust met DPF en SCR, die een vermogen levert van 75 kW.

Het veegsysteem met high performance turbine genereert de noodzakelijke onderdruk om een werksnelheid van 20 tot max. 40 km/u te garanderen, met een optimale luchtstroom in de afvalcollector en de aanzuigmond. Het volume van 2,2 m3 van de inox collector maakt langdurige interventies mogelijk vóór het legen. De collector leegt gemakkelijk in een vrachtwagenbak dankzij zijn storthoogte van 1,6 m. Het centrifugale veegsysteem met 2 borstels bezit een individuele bediening van de borstels, teneinde elk van de veegarmen afzonderlijk te besturen en hun kanteling te regelen. Het optionele systeem met 3 borstels verhoogt de veegbreedte en laat toe op verschillende niveaus te werken. De onkruidborstel, gemonteerd op de 3de veegarm, is een ‘zero phyto’ oplossing om straatranden onkruidvrij te maken. De MC 250 is standaard voorzien van een waterrecyclagesysteem met afzonderlijke watertank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.