NEWS

25 november 2019

MINE & CO IN AYWAILLE WORDT UTILITY PARTNER VAN BIA – KOMATSU

Tijdens zijn laatste “After Work” kondigde Marc MINE, zaakvoerder van de firma met dezelfde naam, zijn nieuwe samenwerking met BIA aan als Utility Partner voor de verspreiding, het onderhoud en de verhuur van machines van minder dan 12 ton van het merk KOMATSU. Deze diversifiëring in de bouwsector versterkt de reeds stevig gevestigde reputatie van het bedrijf in de professionele tuinbouw.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Het was Birgit BEERLANDT, Utility & Dealer Manager Benelux bij BIA Group, die Marc MINE benaderd heeft. Een gelukkige samenloop van omstandigheden was dat Michel DEHEZ, die afkomstig is uit de streek en gepokt en gemazeld is in de wereld van de bouw en burgerlijke bouwkunde, door het bedrijf werd aangeworven als commercieel verantwoordelijke voor deze diversifiëring.

Voor een grotere zichtbaarheid wordt de laatste hand gelegd aan een nieuwe bedrijfshal en tentoonstellingsruimte van 625 m2 langs de route de Strée in Modave, tegenover Louis DUCHÊNE – Eiffage. Machines kunnen er op een groot terrein worden opgeslagen. Er is geen werkplaats voorzien, omdat een vroegere monteur van MINE & Co zijn intrek neemt in een aanpalende hal om er onderhouds- en herstellingswerken uit te voeren onder de naam DUFAYS & Co.

De firma nam eveneens de verdeling voor Wallonië van de THWAITES minidumpers op zich en is exclusief vertegenwoordiger voor verschillende merken in de tuinbouwsector, zoals de Italiaanse Antonio CARRARO tractoren of de Italiaanse HYMACH robots-werktuigdragers.

De samenwerking met BIA, als Utility Partner, steunt op 3 pijlers. Te beginnen met de verkoop van KOMATSU mini- en midigraafmachines van minder dan 12 ton. Met als doelstelling, volgens Marc MINE, om maandelijks minstens 2 machines te verkopen en na verloop van tijd 40/50 machines per jaar. Speciale akkoorden werden afgesloten met BIA voor machines met grotere tonnenmaat. De tweede pijler betreft de ontwikkeling van een verhuuractiviteit voor compacte machines en voor machines van meer dan 12 ton, in samenwerking met MATRENT. Daarmee is ook de derde pijler verweven, namelijk de verkoop van KOMATSU “Nearly New” tweedehands machines.

Voor de service beschikt MINE & Co over een compleet uitgeruste vrachtwagen en een depannageploeg, bestaande uit 3 monteurs en externe helpers. MINE & Co heeft zijn activiteiten in 10 jaar tijd met 6 vermenigvuldigd en boekt nu een omzet van 3 miljoen euro. Het bedrijf is erg actief op internet, waar het alle machines verkoopt die het in voorraad heeft. Want zoals het zelf zegt, “zijn het de deadlines die de kracht uitmaken van de onderneming” die zelfs tot in Marseille verkoopt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.