NEWS
DOOSAN drone op waterstof wint CES Awards
Doosan Mobility Innovation - DMI - werd gelanceerd in 2016 en heeft net met succes een proefproject afgerond voor een drone op waterstofbrandstofcel die meer dan 2 uur kan vliegen. Dankzij de technologische voorsprong van DOOSAN op het gebied van brandstofcellen hebben twee en een half jaar van onderzoek en ontwikkeling geresulteerd in twee prijzen op de “Innovation Awards” op CES 2020, 's werelds grootste elektronicabeurs die van 7 tot 10 januari 2020 plaatsvond in Las Vegas - USA.
DMI is het eerste bedrijf ter wereld dat met succes massaproductie van elektrische drones op brandstofcellen voor commercieel gebruik heeft gelanceerd, en is het eerste bedrijf dat dit product in een compleet pakket introduceert met de lancering van een toeleveringsketen voor vloeibare waterstof die voor deze drones wordt gebruikt. De afneembare waterstoftank kan worden vervangen via een online bestelling, zoals bij de vervanging van printercartridges gebeurt. De waterstofbrandstofcel drones van DMI breiden hun gebruik aanzienlijk uit dankzij hun vluchtautonomie (meer dan 2 uur), die veel groter is dan die van drones op batterijen (20 tot 30 minuten). Dit uithoudingsvermogen kan grote werven in één keer bestrijken (20 km), zonder dat meerdere accu’s nodig zijn en zonder dat meerdere vluchten naar verschillende locaties moeten worden gemaakt.
DOOSAN’s waterstofbrandstofcel multirotor drone bestaat uit een DP30 voedingseenheid, samengesteld uit een licht en geminiaturiseerd brandstofcelapparaat dat elektriciteit genereert dankzij de PEMFC (Proton Exchange Membrane Fuel Cell) technologie, en een DS30 multirotor chassis dat de eenheid gebruikt als de belangrijkste krachtbron. De DP30 voedingseenheid en het op CES tentoongestelde DS30 chassismodel hebben de Innovation Award gewonnen in de categorie “drones en onbemande systemen”. Op SAMOTER zal DOOSAN Infracore Europe onder het thema “Powered by Innovation” de nieuwe brandstofcel drones van DMI tentoonstellen, die ontworpen zijn om de werking van de machines te controleren en de operationele efficiëntie op bouwplaatsen, in de mijnbouw en in de steengroeven te verbeteren.
SAMOTER is tevens de ideale gelegenheid om DOOSAN’s Concept-X visie te promoten, een grootschalig concept dat alle operaties omvat, van geautomatiseerd beheer van de werf met behulp van drones en ICT tot volledig automatische machinebesturing.