NEWS

11 februari 2020

De WACKER NEUSON EZ17e krijgt een Innovation Award op SaMoTer

Sinds de presentatie van het prototype op BAUMA in 2019, heeft de EZ17e minigraafmachine zich een weg gebaand... Ze werd hetzelfde jaar op MATEXPO tentoongesteld en trok de aandacht van heel wat Belgische klanten. Marc TORFS van COMPACT MACHINERY verbergt zijn ongeduld niet om de reeds opgenomen bestellingen te kunnen leveren, wat hij tegen april 2020 hoopt te doen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Wat is logischer dan de uitreiking van een “Innovation Award” voor de elektrische minigraafmachine EZ17e, door de experts op de grote Italiaanse beurs SaMoTer, die van 21 tot 25 maart 2020 in Verona wordt gehouden? Deze erkenning is een bekroning voor de “all-electric” logica die WACKER NEUSON met een lengte voorsprong verspreidt dankzij zijn “Green Line zero emission”.

De E17e Zero tail (zero tail swing graafmachine) met variabele rupsbanden is uitgerust met de nieuwste lithium-ion technologie accu’s, die achter in het bestaande motorcompartiment zijn ondergebracht, en een geïntegreerde lader die kan worden aangesloten op elk gewoon 220V stopcontact om ’s nachts of 4 uur lang op te laden op HT 380V. Volgens de fabrikant maakt het intelligente laadbeheer tot 5 uur autonome werking in “Power mode” en tot 7 uur in “ECO mode” mogelijk. Het dashboard geeft de acculading, de werkmodus (Eco, Power…), de hydraulische temperatuur en het motortoerental aan. De 2 voorwaartse versnellingen zijn op de bladhendel geplaatst. Alle hydraulische functies bieden hetzelfde vermogen als het conventionele model.

“Wij doen geen concessies op het gebied van prestaties, met vermogens die overeenkomen met die van ons dieselmodel”, legt Martin LEHNER, CEO van de WACKER NEUSON groep, uit. De EZ17e van 1,9 ton weegt bijna hetzelfde als de dieselversie en kan daarom op een aanhangwagen worden vervoerd.

De elektrische aandrijvingen zijn onderhoudsarm. Dit is een groot voordeel dat verhuurbedrijven in overweging nemen, omdat het de onderhoudstijd en -kosten vermindert en de beschikbaarheid van de machine maximaliseert. Bovendien hebben de serviceteams geen extra training nodig voor het onderhoud van de machine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.