NEWS

12 februari 2020

Arnout VANRENTERGHEM neemt de teugels over OVER bij MATERMACO

Na 4,5 jaar aan het hoofd van MATERMACO Group, maakt Benoit STRAUVEN plaats voor Arnout VANRENTERGHEM, huidig directeur Landbouw bij MATERMACO Agriculture die dus Algemeen Directeur wordt voor zowel de landbouw- als de industrietak in België. Bruno JARRY wordt Algemeen Directeur voor de verkoop van machines en diensten in Noord-Afrika, via MATERA. Luc DELEENER blijft Directeur van de afdeling Industrie en zal dus aan VANRENTERGHEM rapporteren.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De overdracht van de verantwoordelijkheden begint op 1 maart. Dhr. STRAUVEN zwaait af op 30 maart, zoals hij zelf aankondigde op LINKEDIN: “It’s official, the word is out. I will be leaving Matermaco Group at the end of march, to pursue a personal project together with my wife and my family”.

“We hebben besloten onze organisatie aan te passen en te focussen op de grote groeipolen”, verduidelijkt hij. Binnen MATERMACO waren er tot voor kort 4 pijlers: Matermaco Agriculture (AGCO), Compact en Agri (Kubota), Industry en Matera. Eerder dit jaar besloot KUBOTA Europe om rechtstreeks naar de markt te gaan. Een aantal mensen zijn meegegaan met KUBOTA, anderen verkozen om de groei verder te ondersteunen binnen MATERMACO.

Door het wegvallen van KUBOTA blijven er dus 3 pijlers binnen MATERMACO. In de landbouwtak zijn MASSEY FERGUSON en VALTRA de sterkhouders. In de Industrie springen MECALAC, LIUGONG, KUBOTA (generatoren en motoren) er uit, evenals TRIME (lichtmasten) et MITSUBISHI (heftrucks). In Afrika staat MATERA sterk met de merken TEREX TRUCKS, BELAZ en TEREX FINLAY.

In de voorbije jaren is een volledig nieuw directieteam aan de leiding van MATERMACO gekomen. Dat heeft niet alleen een verandering van cultuur meegebracht, maar ook een injectie van kwaliteit en ambitie. We hebben nooit eerder zo veel geïnvesteerd in de opleiding en ontwikkeling van het personeel. Ik ben oprecht trots op de inspanningen die de afgelopen tijd door het MATERMACO team geleverd werden.” En B. STRAUVEN besluit: “We zijn 2020 begonnen met een bijzonder goed gevulde orderportefeuille en het is dan ook met volle overtuiging dat ik mag zeggen dat de toekomst er stralend uitziet”.

Interview opgetekend door Antoon VANDERSTRAETEN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.