NEWS

13 februari 2020

JLG lanceert zijn SkyTrak® 3013 verreiker, gebouwd door AUSA

Zoals aangekondigd in januari van dit jaar, hebben de Amerikaanse groep JLG, wereldleider op het gebied van hefapparatuur, en AUSA, fabrikant van compacte, industriële offroadvoertuigen gevestigd in Manresa (Barcelona), een tienjarige handelsovereenkomst ondertekend voor de productie van een nieuw model van ultracompacte, industriële telescopische machines. JLG beloofde deze nieuwe machine in februari op de Amerikaanse markt te lanceren tijdens ARA Show.

Klik op de foto's om ze te vergroten

In zijn stand op ARA Show in Orlando, USA, heeft JLG onder andere de nieuwe, ultracompacte SkyTrak® 3013 verreiker tentoongesteld, die speciaal is ontworpen voor het hanteren en transporteren van materialen in krappe ruimtes. Dit nieuwe model breidt de productportefeuille van JLG uit tot een segment dat tot nu toe niet gedekt was.

Het huidige model TH144 van AUSA dient als basis. De SkyTrak® 3013 weegt ongeveer 2.400 kg voor een laadvermogen van 1.350 kg op een hefhoogte van 4 meter. Met zijn compacte afmetingen (1405 mm/L – 268 mm/B – 1950 mm/H) kan hij worden vervoerd op een conventionele aanhanger. De SkyTrak® 3013 is uitgerust met een hydrostatische transmissie met HET permanente vierwielaandrijving en automatische tractieregeling. De draairichting achteraan zorgt voor een draaicirkel van minder dan 3 meter. Hij wordt aangedreven door een KUBOTA V-1505 E4B dieselmotor met een vermogen van 19 kW.

Het speciale ontwerp met de geavanceerde ROPS/FOPS-cabine geeft de machinist volledig 360° zicht. De aan de zijkant van het voertuig geïnstalleerde telescopische arm met een reikwijdte van 1.682 mm is zeer geschikt voor het laden en lossen van pallets tot 580 kg op diepladers. Door deze opstelling profiteert de machinist van een grote cabine, met behoud van een beperkte totale breedte.

De machine is uitgerust met een lastindicator en armvergrendeling in geval van instabiliteit of kanteling, een kruippedaal, een vierde extra hydraulische inlaatklep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.