NEWS

19 februari 2020

De mobiele kraan LTM1120-4.1 biedt niets dan voordelen op 4 assen

Fabrikant LIEBHERR bevestigt met deze all-terrain telescoopkraan zijn reputatie als ontwerper van uitzonderlijke machines. De LTM1120-4.1 zal op CONEXPO in Las Vegas in primeur worden voorgesteld als de krachtigste 4-assige kraan ter wereld. Met zijn 66 meter, de langste telescoopgiek in de 4-assige klasse en een capaciteit van 120 ton, kijkt hij neer op de 5-assige klasse.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De nieuwe LTM 1120-4.1 gaat de uitdagingen aan die voorheen waren voorbehouden aan 5-assige kranen. Omdat goedkeuringen en vergunningen gemakkelijker te verkrijgen zijn met een 4-asser, kan hij sneller en eenvoudiger ingezet worden op de werf. Door het ruimtebesparende ontwerp kan hij worden gebruikt op plaatsen waar andere kranen te weinig ruimte hebben. Maximale prestaties leveren met de meest compacte machines is al tientallen jaren het credo van LIEBHERR. Met een hefcapaciteit van 9 ton op het uiteinde van de verticaal, tot 66 m uitgeschoven giek, is de LTM1120-4.1 ideaal voor de montage van torenkranen en radio-antennes. Uitgerust met een vakwerkjib, bereikt deze nieuwe 120-ton kraan een haakhoogte tot 94 meter en overspanningen tot 64 meter.

Om zijn flexibiliteit, veiligheid en gelijkmatige kracht te garanderen, is dit nieuwe kraantype uitgerust met de nieuwste innovaties van LIEBHERR, namelijk VarioBallast® en VarioBase®.

Dankzij de standaard gemonteerde, mechanisch verstelbare ballastcilinders kan VarioBallast® de radius van de contragewichten (31 ton) van de kraan kiezen tussen 3,83 en 4,77 meter, wat overeenkomt met een reductie van 940 mm. Wanneer niet alle stabilisatoren van de mobiele kraan volledig kunnen worden uitgezet in krappe werkzones, berekent VarioBase® de toelaatbare belastingen individueel en precies voor elke situatie.

De LTM 1120-4.1 wordt aangedreven door een LIEBHERR 6-cilinder dieselmotor die 330 kW ontwikkelt voor een koppel van 2.335 Nm dat de nieuwe ZF TraXon-transmissie overbrengt op de kraanassen. De Hillstart-Aid functie vergemakkelijkt het starten op hellingen. Het ECOdrive systeem optimaliseert een vooraf gedefinieerde rijstijl voor brandstofbesparend rijden, terwijl de ECO-modus het optimale motortoerental voor hefwerkzaamheden berekent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.