NEWS

21 februari 2020

DOOSAN vervolledigt de upgrade van zijn gamma met de DX380LC-7

In het kielzog van de DX350LC-7 van 36 ton, blijft de Koreaanse fabrikant zijn gamma opwaarderen met de DX380LC-7 graafmachine, een model van 40 ton. Het vervangt de LC-5 uit 2017, waarvan de motor evolueerde naar een SCANIA DC9. Het is de nieuwe Stage V generatie van deze 240 kW motor die nu het nieuwe LC7-model uitrust. Deze versie krijgt ook de laatste innovaties van DOOSAN mee.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Net zoals op de DX350, maken een nieuwe primaire verdeler en elektronische 4-mode regeling (Eco – Standard – Power & Power+) van de nieuwste Smart Power Control SPC3 generatie het mogelijk om de algemene energie-efficiëntie te verbeteren. De nieuwe DX380LC-7 is uiteraard uitgerust met de D-ECO-POWER technologie, die bestaat uit een drukgeregelde pomp, een closed-center hoofdregelklep en 9 sensoren. Ze evalueert de hydraulische oliestroom die nodig is om de taak uit te voeren en doseert de stroom precies, in tegenstelling tot een constante stroomverdeling.

Wat de structuur betreft, zijn de bussen in het midden en aan het eind van de arm verstevigd, terwijl verstevigingsbalken de basis van de arm beter beschermen. Een intelligente zwevende functie laat de giek vrij omhoog of omlaag gaan, afhankelijk van de gebruiksbehoeften (“hydraulische hamer” of “volledig zwevende” modus). Het rupsonderstel is versterkt met geharde toprollen van smeedstaal, onderrollen in oliebad, hitte-behandelde kettingwielen, geharde hitte-behandelde rupsen met vetsmering en een lange levensduur.

De cabine die op een nieuw ophangingssysteem (CabSus silentblocks) is gemonteerd, absorbeert trillingen en dempt schokken met een veel grotere efficiëntie en prestaties dan conventionele silentblocks. Een 360° camerasysteem en grote spiegels zorgen voor veiligheid rondom. Optioneel is ook ultrasone obstakeldetectie voorzien. De fabrikant biedt verschillende voor-uitrustingskits aan voor de grote namen in machinebesturing (TRIMBLE, LEICA, NOVATRON/MOBA XSITE enz.).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.