NEWS

26 februari 2020

Alliantie ROTOTILT & STEELWRIST voor een gemeenschappelijke S-type koppeling

Op moderne machines, waar alle manipulaties vanuit de cabine worden gestuurd, werd het onzin om uit de cabine te moeten komen om een hydraulische machine te koppelen. Veel fabrikanten lanceerden hun volautomatische koppeling, waardoor de kwestie van de uitwisselbaarheid tussen deze verschillende oplossingen cruciaal werd. ROTOTILT & STEELWRIST kondigen gezamenlijk de ambitie aan om uitwisselbaarheid te bereiken tussen de werktuigen met een automatische, hydraulische koppeling, volgens de symmetrische standaard (S-type).

Klik op de foto's om ze te vergroten

Deze alliantie zal gebaseerd zijn op symmetrische snelkoppelingen (S-type), de open industriestandaard voor snelkoppelingen voor hydraulische graafmachines, die momenteel de snelst groeiende ter wereld is. Het belangrijkste doel van de S-standaard is altijd geweest om de uitwisselbaarheid tussen fabrikanten van snelkoppelingen, tiltrotators, bakken en werktuigen te garanderen. Een van de redenen voor het succes van S-type koppelingen is dat het om een publieke domeinstandaard (open) gaat die dus vrij is van elke link met een fabrikant.

Toen ROTOTILT zijn assortiment QuickChange snelkoppelingen uitbreidde, was het vanzelfsprekend om te vertrouwen op de symmetrische standaard, die compact, relatief licht en robuust is. “De toevoeging van hydraulische verbindingen en een elektrische interface maakt het tot een koppeling die ongeëvenaard is op de internationale markt”, legt Anders JONSSON, CEO van ROTOTILT Group AB, uit. Bij STEELWRIST is het drie jaar geleden gelanceerde SQ-assortiment een groot succes en “De belangrijkste reden waarom we hebben meegewerkt aan deze alliantie, is dat we klanten niet willen veroordelen tot gesloten oplossingen waaraan ze voor altijd vastzitten”, bevestigt Stefan STOCKHAUS, CEO van STEELWRIST AB.

Het is de ambitie van deze alliantie om ze open te stellen voor andere fabrikanten, met het onderliggende idee om de veiligheid, flexibiliteit en efficiëntie voor de eigenaars van graafmachines, operators en grondpersoneel te vergroten, aangezien de uitwisselbaarheid van de verschillende werktuigen van de fabrikanten gewaarborgd is; om te streven naar een concurrerende open industriestandaard voor volautomatische koppelingen; om de goedkope aanpassing van nieuwe en gebruikte werktuigen mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.