NEWS

27 februari 2020

CONTINENTAL banden voor KOMATSU serie 8 wielladers

De KOMATSU midi-serie 8 knikladers bestaan uit 8 modellen van 12 tot 40 ton die in Duitsland worden geproduceerd in de 200.000 m2 grote fabriek van Hannover, waar KOMATSU onlangs haar nieuwe Hannover Innovation & Technical Centers (HITeC) heeft ingehuldigd. De Japanse fabrikant heeft onlangs CONTINENTAL EM-Master banden goedgekeurd, zowel in E3/L3 als E4/L4 uitvoering, voor toepassingen met verschillende bodemomstandigheden.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Sinds januari 2020 kunnen Europese klanten kiezen voor CONTINENTAL EM-Master radiaalbanden in de maten 20,5 R25, 23,5 R25, 26,5 R25 of 29,5 R25 om hun in Duitsland gebouwde nieuwe KOMATSU serie 8 wielladers uit te rusten.

De EM-Master, ontwikkeld voor zowel knikdumpers als wielladers, is aangepast aan de behoeften van bouwplaatsen en mijnbouwsites. Afhankelijk van de toepassing, worden 2 soorten banden aangeboden. De EM-Master E3/L3 voor modderige grond en de EM-Master E4/L4 voor stenige bodems.

Om aan deze specifieke eisen te voldoen, wordt de EM-Master vervaardigd met een loopvlakcompound die bestand is tegen de insnijdingen die gepaard gaan met deze toepassingen. Dit garandeert ook de beste bedrijfskosten.

De EM-Master E3/L3 heeft een standaard profieldiepte en brede noppenafstand. Dit resulteert in uitstekende zelfreinigende eigenschappen, een hoge tractie en goede wendbaarheid. De EM-Master E4/L4 versie heeft een grotere blokmaat, maar een kleinere afstand tussen de blokken. De band biedt dus een hoge karkasbescherming en een goede snijweerstand, wat het risico op lekke banden en dus stilstand vermindert. De kleine tussenruimte in combinatie met het vijfhoekige blokontwerp zorgt voor een soepelere loop en een goede tractie, zelfs op harde en stenige oppervlakken. Met zijn diepe profielen biedt de E4/L4 een goede slijtvastheid en een hoge kilometrage.

Alle CONTINENTAL radiaalbanden voor bouwmachines zijn uitgerust met voorgemonteerde sensoren die de bandenspanning en -temperatuur constant registreren. Deze informatie wordt in real time naar het ContiPressureCheck™ systeem verzonden en kan met draagbaar gereedschap worden uitgelezen of in de cabine worden weergegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.