NEWS

2 maart 2020

Nieuwe LEICA iCON boorbesturing op LEICA 3D MC1

Naar aanleiding van CONEXPO kondigde LEICA Geosystems de lancering aan van twee LEICA iCON boorbesturingsoplossingen op het veelzijdige 3D MC1 softwareplatform. De ene, de iCON iRP3 voor paalgeleiding en de andere, de iCON iRD3 voor boormachines, bepalen veilig en nauwkeurig de exacte positie van de werkzaamheden en de vereiste dieptes in overeenstemming met het project in uitvoering.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Door de uitbreiding van zijn portfolio van bouwtoepassingen die eenvoudig te gebruiken en te integreren zijn, wil LEICA Geosystems de belasting van de booroperators verlichten door ze veiliger, nauwkeuriger en sneller te laten werken en metingen op de werf in real time met het studiebureau delen. Het intuïtieve gebruik van de MC1 3D besturingssoftware is gebaseerd op dezelfde MCP80 interface, die uitwisselbaar is voor de heimachine of de boormachine. LEICA iRD3 ondersteunt de bestandsformaten IREDES, KOF en LandXML. Het integreert naadloos in de iCON software suite, met Leica ConX voor het delen van gegevens, het bijhouden van de voortgang en projectconforme documentatie. Antennes kunnen in de toren of op de machine worden gemonteerd en dankzij de dubbele positionering van de totaalstations werkt het systeem in alle door GNSS geweigerde zones.

Het boorplan van de site dat op iCON is gemaakt, wordt rechtstreeks op de interface in de MC1 software geïmporteerd. Door de voortgang van de werken op de intuïtieve interface weer te geven, leidt de iRD3 de booroperator naar de exacte positie, hoek en diepte, waardoor herbewerking en menselijke fouten worden vermeden.

De LEICA iRD3 is een digitale oplossing die het handmatig instellen overbodig maakt. Dit verbetert de veiligheid op het werkterrein, omdat er minder mensen in de buurt van de machine zijn en de machinist vanuit de cabine van de boormachine kan werken. De precisie van de navigatie van de LEICA iRD3 en van de diepte met de juiste hoeken van de geboorde gaten, garandeert een uniform boorpatroon. De resultaten van de ontploffingen zijn beter beheerst en veiliger voor een betere fragmentatie van het gesteente met minder explosieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.