NEWS

3 maart 2020

Hoogterecord op 51 m voor de MAGNI RTH 6.51 roterende verreiker

Als er Olympische Spelen zouden zijn voor bouwmachines, zou MAGNI waarschijnlijk een gouden medaille winnen in de verreikerklasse. Concurrentiedrang zit echt in zijn genen! Elk jaar presenteert hij een recordbrekende machine. Dit keer is het de RTH 6.51 roterende verreiker, die een duizelingwekkende hoogte van 51 meter bereikt, terwijl alle concurrerende machines niet hoger reiken dan 32 meter.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Je zou denken dat dit een obsessie is voor deze Italiaanse fabrikant. Ricardo MAGNI, een ingenieur, heeft zijn bedrijf tussen Modena en Bologna pas in 2013 opgericht. Hij had echter veel ervaring opgedaan door zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van de marktleider in telescopische vorkheftrucks. En wat een vooruitgang heeft hij sindsdien geboekt. Dankzij uitmuntendheid en records, bedroeg zijn omzet in 2019 bijna 160 miljoen euro. Het bedrijf doet zichzelf voor 2020 een nieuw hoofdkantoor en een productiesite van 32.000 m2 cadeau, goed voor een investering van 50 miljoen euro.

Zijn brede assortiment RTH roterende verreikers omvat 15 machines, waarvan 5 met een hefvermogen van 6 ton. Daarbij komt nog de RTH 6.51, de “kleine” nieuwkomer die het vroegere record van de RTH 6.46, zonder ladingverlies, met 5 m breekt.

De 7 giekdelen (6 verlengstukken) zijn ontworpen met hoogsterkte staal (HSLA), zoals Domex 1100, het nieuwe staal van SSAB, of Ardox 400, die ook het voordeel van lichtheid bieden. Stijvere hydraulische cilinders en extra grote assen verdubbelen de belasting ten opzichte van het 6.46-model.

De hydraulische rotatieprestaties over 360° zijn overigens verbeterd door het gebruik van 2 spelingsarme meertrapsreductoren, in combinatie met het gebruik van axiale zuigermotoren met hogere rotatiesnelheden. Een mechanische en hydraulische oplossing die in alle posities optimale controle biedt. De kantelcorrector en de brede schaarstabilisatoren zorgen voor een uitstekende stabiliteit in alle omstandigheden. De RTH 6,51 van 36,7 ton wordt aangedreven door een VOLVO TDA 583 VE – Stage V motor van 175 pk. Hij kan in twee verschillende modi werken: de strenght mode M2, die voorrang verleent aan laadvermogen bij een gemiddeld bereik, en de stability mode M1, die het bereik bevoordeelt bij een lagere belasting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.