NEWS

6 maart 2020

Cat® 352 UHD, nieuwe configuratie van lange arm graafmachines

Tot nu toe had CAT twee sloopgraafmachines, de 340 met rechte giek en de 340F UHD. De nieuwe Cat® 352 UHD Ultra High Demolition graafmachine verlegt de al aanzienlijk opgerekte grenzen van de vorige machines nog verder en bezit een werkhoogte van 28 meter - 6 meter beter. Het vermogen volgt soepel met de 30% extra die de nieuwe C13 Stage V-motor biedt.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De frontkoppeling van de UHD arm kan worden omgezet (1 kwartier met 2 personen) in een rechte giekstand of ingeklapte stand (retrofit) voor sloop- en graafwerkzaamheden bij afgravingen.

In de long reach configuratie bereikt de 352 UHD een hoogte van 28 m op de werktuigdrager en, uitgerust met een hulpstuk van 3,7 ton, een bereik van 15,8 m. De stabiliteit wordt gewaarborgd door de hydraulische rupswijdte van 24 inch (600 mm) tot 4.000 mm, die wordt teruggebracht tot 3.000 mm voor het transport. Het actieve stabiliteitsbewakingssysteem van CAT informeert over de positie van het gebruikte werktuig binnen het veilige werkbereik en geeft de stabiliteitsgrenzen aan.

In de rechte giekconfiguratie gebruikt de 352 UHD een 9,7 m giek met een 2,9 m of 3,35 m graafarm. De lange graafarm met een bak van 3,08 m3 maakt een graafdiepte van 6,67 m en een maximaal bereik van 11,8 m mogelijk.

De cabine is uitgerust met een met P5A glas versterkte voorruit en bovenruit, parallelle ruitenwissers en een FOGS-constructie ter bescherming tegen vallende voorwerpen aan de voor- en bovenkant. Ze kan 30° worden gekanteld voor een optimaal zicht op het werktuig en om de operator een meer ergonomische positie te bieden. De flexibele steunen verminderen de trillingen tot 50% in vergelijking met de vorige modellen. De hendels en armleuningen van de verwarmde en gekoelde stoel kunnen worden aangepast en geprogrammeerd volgens de voorkeuren van de operator. Het 10 inch touchscreen zorgt voor een snelle navigatie en geeft de bedienings- en onderhoudsinstructies weer. Met drie vermogensmodi kan de machinist de prestaties van de machine afstemmen op de uit te voeren opdracht, terwijl een hoogefficiënte, hydraulische omkeerbare ventilator de motor koelt op verzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.