NEWS

9 maart 2020

CAT sluit 3 fabrieken voor mijnbouwmachines in Duitsland

Om de CO2-uitstoot te verminderen, ziet Europa af van steenkool en zet het alle producerende landen onder druk. In de eerste helft van 2019 bevroor een drastische afname van de ertsproductie in heel Europa, die volgens sommige studies op 19% wordt geschat, de investeringsprojecten in de mijnbouwsector. CATERPILLAR Inc. kondigde aan dat het “strategische alternatieven voor bepaalde mijnbouwproducten aan het onderzoeken was”.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Duitsland versnelt de beweging met een wellicht definitieve uitstap in 2035. Het land heeft zichzelf een tijdschema voor deze uitstap opgelegd en voorziet 40 miljard euro steun voor alle betrokken sectoren.

CATERPILLAR overweegt de Duitse vestigingen in Luenen en Wuppertal te sluiten en de Longwall-activiteit te herstructureren, net zoals die van HMS in Dortmund.

Dit zijn fabrieken voor mijnbouwmachines die hun wortels hebben in de Duitse industriële wereld. De fabriek Westfalia Luenen werd in 2010 door CATERPILLAR gekocht voor haar “steenkoolploeg” patenten. Dit ploegsysteem werd in 1947 door een plaatselijke ingenieur, W. Löbbe, uitgevonden met het oog op de mechanisering van de ondergrondse steenkoolwinning. Het gaat om een soort van zijfrees die door CATERPILLAR zal worden geproduceerd onder de naam GH1600 en die op de rail van een gepantserde transportband schuift om het erts te storten. De PANZER- Förderer® pantsertransportband, uitgevonden door dezelfde ingenieur, maakt ook deel uit van het Longwall-programma dat in andere entiteiten van de groep zal worden ondergebracht. Het is in datzelfde programma in Luenen dat CAT het Rock Straight systeem voor hard gelaagd gesteente en het Rock Flow transportsysteem ontwikkelde.

Caterpillar is tevens van plan de hydraulische graafmachineactiviteiten (HMS) te herstructureren door de productie op andere locaties te consolideren en dus de vestiging in Dortmund te sluiten. Deze historische fabriek (1893) ligt aan de basis van de O&K stoomgraafmachines die door TEREX in 1998 en vervolgens door CATERPILLAR in 2010 werden aangekocht en waar de fabrikant tot nu toe de CAT 6030/6030 FS hydraulische mijnbouwgraafmachines heeft vervaardigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.