NEWS

11 maart 2020

MODULARIS, een intelligente en aanpasbare grijper

Ontworpen voor betrouwbaar grijpen, veilig en flexibel werken, bereiken de roterende hydraulische motor en het innovatieve hydraulische systeem van KGL een betere grip en rotatie van de greep en een preciezere controle. We schreven er tijdens MATEXPO 2019 al over in dit magazine als één van de meest interessante en innovatieve werktuigen die op de TRAMAC-stand te zien waren.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Dit is een multifunctioneel apparaat dat uniek is op de markt in de categorie van de grijpers, waarvan het unieke ligt in de asymmetrische grijpfunctie die de Sloveense fabrikant MODULARIS “A-Synchro Grip” noemt. Dit maakt een asynchrone beweging mogelijk van de kaken in de vorm van schalen, klauwen of grijpers om de best mogelijke grip op asymmetrische belastingen te garanderen. De grip van de klauwen of grijpers past zich aan de vorm van de last aan met een optimale hechting.De machine is bijzonder zorgvuldig gebouwd en alle mechanische en hydraulische elementen van het systeem zijn volledig beschermd. De schalen hebben meer dan 15 varianten die gemakkelijk verwisselbaar zijn op het gereedschapslichaam. De MODULARIS grijper is beschikbaar voor machines tot 45 ton en sommige varianten zijn leverbaar voor gebruik in de landbouw, bosbouw of industrie.

Zo biedt TRAMAC de sorteer- en sloopgrijper (verkrijgbaar in standaard en HD-versie), modules zoals de Alligator en graafschalen. Of de Best Grip (één van de veiligste grijp- en manipulatiesystemen), de biomassagrijper, de bulkmateriaalgrijper en de verbazingwekkende bosbouwmodule. Die laatste omvat een houtschaar, zaag en alligatorgrijper, wat het zagen van bomen, het worteltrekken, houtverwerking (biomassa) en het schoonmaken van bossen veel eenvoudiger wordt.

MODULARIS biedt tevens de Digital Smart Unit aan, een innovatieve, unieke en gepatenteerde tweewegcommunicatie-eenheid. Met een touch-screeninterface kan de operator uit verschillende werkmodi kiezen en bedrijfsparameters (druk, draaikoppel enz.) definiëren en wordt hij geïnformeerd over de prestaties van de grijper.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.