NEWS

17 maart 2020

KUBOTA pakt 5 serie aan met 3 nieuwe minigraafmachines van 5 ton

De lancering van deze drie minigraafmachines, de KX060-5, U56-5 en U50-5, biedt klanten nog steeds de keuze tussen een minigraafmachine met korte draaistraal of een conventionele minigraafmachine. De buitenkant is opnieuw ontworpen om ze een vriendelijker uiterlijk te geven.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De grootste bekommernis van KUBOTA blijft het behoud van een leidende positie in de categorie van de minigraafmachines en de 3 nieuwe machines werden rond de machinist ontworpen: te beginnen met een ruimere cabine, betere isolatie (74 dB), een beter zicht en massa’s nieuwe details en accessoires die meer comfort bieden.

Alle drie zijn ze uitgerust met een 7 inch HD LCD scherm met duimwielnavigatiesysteem dat de gebruiker informeert over de status van noodzakelijke functies zoals AUX-debietregeling en onderhoudsinformatie, evenals uitleg over waarschuwingen. Een bijzonder detail is een duidelijk zichtbare oranje veiligheidsgordel met precieze waarschuwingen om de bestuurder aan te moedigen deze in zijn luchtgeveerde stoel te bevestigen.

De KX060-5 biedt een conventionele offset achteraan en wordt met zijn tegengewicht de meest geschikte minigraafmachine in het assortiment voor zwaar materieel en tevens het grootste KUBOTA model onder de 8 ton.

De U56-5, van zijn kant, is het grootste KUBOTA model van de short radius minigraafmachines. Op 40 kg na, hebben beide hetzelfde bedrijfsgewicht van 5,6 ton, dezelfde KUBOTA V2607-CR-E5 motor van 35 kW bij 2.200 toeren en hetzelfde hydraulische vermogen.

De U50-5 is eerder ontwikkeld voor de verhuurmarkt en wordt aangedreven door een 29,7 kW KUBOTA D1803-CR-T-E5. Dit is het instapmodel van de machines van 5 ton (4.965 kg). Hij biedt met zijn korte draaistraal dezelfde afmetingen als de U56-5.

De motoren met directe inspuiting met partikelfilter en Common Rail injectie zijn volledig Stage V conform. En met langere intervallen tussen regeneratie en filterreiniging vergt de nieuwe partikelfilter minder onderhoud. De toegang tot vitale onderdelen wordt vergemakkelijkt door de breed openslaande kappen en een scharnierende radiator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.