NEWS

20 maart 2020

ZAXIS-7, HITACHI’s nieuwe generatie midigraafmachines

Twee jaar na de lancering van de serie 6 hydraulische graafmachines van HITACHI, maakt de fabrikant een upgrade met een nieuwe generatie ZAXIS-7 midigraafmachines. De ISUZU motor werd aangepast aan de EU V normen voor de 3 nieuwe modellen ZX250-7, ZX300-7 en ZX350-7 die volgens de fabrikant volledig opnieuw zijn ontworpen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Het exclusieve, gepatenteerde hydraulische TRIAS II systeem van Hitachi, dat de serie 6 machines uitrust en gelijktijdige bewegingen optimaliseert met super korte cyclustijden, werd geüpgraded naar TRIAS III. Volgens HITACHI ligt het brandstofverbruik in vergelijking met de vorige versie tot 10% lager.

Het hydraulische systeem TRIAS III bestaat uit drie pompen en drie kleppen. De pompen worden elektrisch bediend om een precies oliedebiet te bereiken. De derde pomp levert op verzoek hydraulische olie aan het rotatiecircuit, zonder de olie te gebruiken die bestemd is voor andere functies of de snelheid ervan te verlagen. Dit maximaliseert de productiviteit zonder dat dit ten koste gaat van de brandstofbesparing. De nieuwe ECO-peilstok, die wordt weergegeven op het 8″ HD anti-reflectiescherm in de cabine, draagt bij tot de beheersing van de prestaties van de Zaxis-7.

De cabine biedt een zeer comfortabele werkomgeving met de meest efficiënte geluidsisolatie en een afname met 20% van de trillingen. Let op de nieuwe ergonomie van de bedieningsconsole en de schakelaars die verbonden zijn met de bewegingen van de stoel, met een drievoudige verstelling van de consolehoogte voor het gemak van de bestuurder. De parameters van de hulpstukken zijn zichtbaar op het scherm. De nieuwe Zaxis-7 biedt een 270° perifeer zicht dankzij het Aerial Angle camerasysteem.

Het motorvermogen blijft gelijk, maar het reinigingssysteem wordt aangevuld met een CSF (DOC+CSF+SCR systeem). De kwaliteit van de motor- en hydraulische olie wordt continu bewaakt door 2 sensoren die eventuele verslechtering van de olie doorgeven aan Global e-Service. HITACHI biedt twee oplossingen voor bewaking op afstand: Owner’s Site en ConSite, die dagelijks operationele gegevens via GPRS of satelliet naar Global e-Service doorsturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.