NEWS

23 maart 2020

HAULOTTE H16TPX hoogwerker goedgekeurd voor NMBS-sporen

We weten hoeveel aandacht de NMBS besteedt aan het onderhoudsmaterieel dat over haar netwerk loopt, omdat de risico's op het spoor zo groot zijn. Daarom zijn vóór elke aankoop van nieuw materieel door de NMBS zelf of door haar onderaannemers, talrijke situatietests onder toezicht van NMBS-deskundigen verplicht, om te certificeren dat het materieel voldoet aan het bestek.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Op de Belgische markt is de firma DUCHENE een speler die erkend wordt om zijn expertise en knowhow op het gebied van de elektrificatie van het spoorwegnet. Het bedrijf beschikt over meer dan 40 platte wagons die zijn uitgerust met gereedschap voor de installatie van metalen structuren en bovenleidingen langs alle spoorlijnen. Om hun opdrachten uit te voeren, hebben de ingenieurs van DUCHENE gekozen voor de HAULOTTE H16 TPX all-terrain mobiele telescoophoogwerker voor werken op hoogte. De Franse fabrikant biedt de modernste veiligheidstechnologie aan op zijn machines, waar de spoorwegtechnici niet ongevoelig voor zijn.

De H16 TPX heeft een platformhoogte van 13,4 m en laat een offset toe van 12,3 bij een belasting van 230 kg.De hoogwerker van 6,8 ton wordt op één van de platte wagons van 12 m geplaatst en zijn breedte van 2,3 m past perfect bij de afmetingen van het platform. Het chassis van de machine is niet vastgemaakt aan de wagon, het blijft mobiel om een bewegingscapaciteit op het platform te behouden en verplaatsing van de wagon te vermijden.

De tests bestonden enerzijds uit het controleren van de stabiliteit van de machine bij een schuine stand van 6,5° zoals je die in bochten van spoorlijnen ondervindt. Hiervoor werd de wagon zijwaarts verhoogd, terwijl de giek van de hoogwerker op maximaal bereik werd belast met 486 kg in plaats van de standaard 230 kg. De technici van MATERMACO hebben mechanische veiligheidsvoorzieningen aangepast die de zijdelingse verschuiving van de hoogwerker naar het spoor in de tegengestelde richting van het werkgebied beperken. Deze aanpassingen zijn geïntegreerd in de veiligheidssystemen van HAULOTTE. Na meerdere uren tests werd de goedkeuring verkregen en zijn twee H16TPX hoogwerkers klaar om aan de slag te gaan op de Belgische sporen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.