NEWS

27 maart 2020

Bij KUBOTA, een nieuwe generatie R070 en R090 wielladers

De Japanse fabrikant, die zeer gewaardeerd wordt om zijn minigraafmachines en motoren, en waarschijnlijk één van de leiders is op die markten, blaast zijn categorie knikwielladers nieuw leven in met een nieuwe generatie. De machines zijn bedoeld om even efficiënt te zijn op het platteland als in de stad.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Met een volledig gerestyled ontwerp, zowel qua uiterlijk als wat de indeling van de cabine betreft, besteden de R070 en R090 wielladers bijzondere aandacht aan de zichtbaarheid met weinig alledaagse glaspartijen. Een andere belangrijke ontwikkeling is de ergonomie van de bestuurdersruimte van beide wielladers, waarbij alle hoofdfuncties gegroepeerd zijn op een joystick die eenvoudig met één hand te bedienen is en voorzien is van een polssteun. Voor het comfort van de bestuurder zijn enkele details toegevoegd, met een rechterraam dat volledig opent, een luchtgeveerde stoel met de oranje veiligheidsgordel die we al kennen van de minigraafmachines, een kantelbaar stuur en natuurlijk airconditioning.

Technisch gezien staan de machines hun mannetje! Ze bezitten een hefcapaciteit van 1.880 kgf voor de R070 en 2.160 kgf voor de R090, met een aanzienlijke bereik van 3.230 mm voor hun nieuwe “delta” hefarm. Ze zullen het laden van materialen op de meeste voertuigen gemakkelijk aankunnen. Deze prestaties hebben ze te danken aan hun V2607 motor met rechtstreekse common rail injectie die KUBOTA heeft opgewaardeerd tot de Stage V norm. Het vermogen van 37,4 kW voor de ene en 47,3 KW voor de andere, gekoppeld aan een sperdifferentieel voor en achter op impuls, komt duidelijk tot uiting in alle delicate graaf- en hefoperaties.

De fabrikant heeft niet geaarzeld om de onderhoudsprotocollen te vereenvoudigen en de toegang tot alle onderdelen die periodiek onderhoud behoeven onder de brede achterklep te groeperen. Het nieuwe digitale dashboard geeft voldoende informatie om de conditie van de motor en de te bewaken elementen te controleren. Met een totale hoogte van minder dan 2.500 mm kunnen de R070 en R090 wielladers, met een gewicht van respectievelijk 4.445 kg en 4.945 kg, veilig op een vrachtwagenplatform worden vervoerd dankzij de 6 daarvoor bestemde bevestigingspunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.