NEWS

15 april 2020

BIA neemt de distributie van het Catalaanse AUSA over in België

De Catalaanse fabrikant van compacte off-road machines heeft het jaar sterk ingezet, maar in België was zijn gebruikersnetwerk zonder distributeur komen te zitten. Uiteindelijk heeft deze situatie niet lang geduurd, aangezien BIA, de bekende invoerder van KOMATSU, zijn distributiestructuur aan de Spaanse fabrikant aanbiedt en ze hun samenwerking aankondigen voor de distributie en after-sales in België.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De vraag van de Belgische en Europese markt naar lichte machines stijgt sinds enkele jaren voor een groot aantal toepassingen in de sector van de bouw en openbare werken, zodanig dat zij nu meer dan 60% van het huidige machinepark vertegenwoordigen.

Een trend die nog zal worden versterkt onder druk van de milieuvereisten in stadsomgevingen en in de stadsranden. Om in te spelen op deze evolutie en de marktvraag zal BIA vanaf eind april zijn assortiment uitbreiden met het merk AUSA. De Spaanse fabrikant biedt een brede keuze aan compacte dumpers, verreikers en alle-terrein heftrucks, goed voor een dertigtal modellen in totaal.

AUSA is al een gevestigde waarde in België en wordt gewaardeerd om zijn hoogwaardige, efficiënte en zeer veelzijdige machines voor de bouw, industrie en landbouw.

Voor de distributie van de producten van AUSA zal BIA een beroep doen op zijn Utility Partners netwerk dat 30 regionale dealers omvat die voldoen aan strenge commerciële en technische criteria. Deze dealers bieden hun klanten een lokale kwaliteitsservice en een brede waaier aan machines, zowel te koop als te huur.

“De AUSA machines vormen een perfecte aanvulling op het KOMATSU Utility gamma en stellen onze Utility Partners in staat hun regionaal product- en serviceaanbod verder te versterken. Naast een uitbreiding van het assortiment, profiteren onze Utility Partners dankzij deze samenwerking van een vereenvoudiging en harmonisatie van de toelevering, ondersteuning voor opleiding van het personeel en technische en commerciële support”, zegt Gregory DE JACQUIER, General Manager BIA BENELUX.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.