NEWS

6 mei 2020

De bouwsector houdt het hoofd koel!

Indien ge met bezonnen hoofd alom beroering kunt aanschouwen – Paniek en dreiging om u heen met kalme blik kunt gadeslaan – Indien, waar and’ren aan u twijf’len, gij u zelven kunt vertrouwen... 81% van de bouwbedrijven is helemaal of zo goed als helemaal terug aan het werk.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De verzen van Rudyard Kipling klinken vandaag heel actueel, en de enquête die de Confederatie Bouw begin deze week heeft uitgevoerd, stelt de sector gerust omtrent de inzet van zijn bedrijven voor het hervatten van het werk na de coronaviruscrisis.

Wij groeten dan ook iedereen die op 4 mei weer aan het werk is gegaan, evenals alle bouwbedrijven die niet zijn gesloten, omdat de bouw als niet-essentiële sector zijn activiteiten mocht voortzetten. Terwijl op het dieptepunt van de ‘lockdown’ twee van de drie bouwbedrijven gas moesten terugnemen of zelfs volledig moesten sluiten, blijkt uit een enquête van de Confederatie Bouw, waaraan 468 bedrijven hebben deelgenomen, dat vandaag 81% van de bouwbedrijven weer aan de slag gegaan zijn.

We hebben geen nood aan deserteurs die terugdeinzen voor een hervatting van de activiteiten, laten we onze vrees en angsten trotseren, want onze bedrijven worden nog steeds met tal van obstakels geconfronteerd: de regels van social distancing (61%), transport (36%) en de angst voor besmettingen bij hun werknemers (30%), om maar de belangrijkste te noemen. Deze maand april die rampzalig was voor talloze rouwende families en voor onze bedrijven kon slechts 42% van de activiteit realiseren in vergelijking met een normale aprilmaand. Maar de mensen uit de bouw zijn sterk en bereidwillig, de bouwbedrijven gaan weer aan het werk.

Op dat vlak moet onze sector een serieuze inhaaloperatie ondergaan, en dat terwijl er een aantal knelpunten blijven aanslepen”, zegt Robert de MUELENAERE, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.