NEWS

8 mei 2020

Wereldprimeur, BIA levert 2 HD605-8 dumpers met METSO Truck Body

METSO kondigde ter gelegenheid van de 68ste editie van SIM Montpellier de levering van zijn eerste Truck Body’s in België aan tijdens het 1ste kwartaal 2020. Ondanks de gezondheidscrisis zijn de langverwachte laadbakken er en op het terrein van de steengroeve is BIA net klaar met de montage ervan op twee nieuwe kale chassis van de KOMATSU HD605-8’s die daar zijn afgeleverd.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Bijzonder aan de METSO laadbak is zijn lichtheid, zoals we vorig jaar al hebben gemeld. Uitgerust met een TREFLEX rubbervoering weegt de door METSO ontworpen laadbak voor de KOMATSU HD605-8 starre dumper 6 ton minder dan de standaardversie met bekleding, en dankzij zijn afgeronde vorm blijven er minder resten in de kipper achter.

Deze gewichtsbesparing vertaalt zich in 10% meer laadvermogen en een lager verbruik onbeladen. Volgens BIA worden de extra kosten van de METSO Truck Body binnen enkele maanden terugverdiend, terwijl deze uitrusting ruim 10 jaar meegaat, zoals bevestigd wordt door Grégory CLAUSTRIAUX, Plant Manager van SAGREX in Quenast.

De ingebruikname in een porfiergroeve is niet onbelangrijk. Dit zeer harde en abrasieve gesteente heeft een aanzienlijke slijtage-impact op conventionele laadbakken die moeten worden beschermd, waardoor hun gewicht toeneemt. Op de METSO Truck Body wordt het gewicht van de extra bekleding evenwel gecompenseerd door een lichtere, maar sterkere constructie van de laadbak, waardoor een maximaal laadvermogen van de bak mogelijk is. De groeve in Quenast zal een goede testcase zijn voor de exploitatie van dit unieke METSO product, dat garant staat voor lagere operationele kosten.

De dumpers, die in kaal chassis werden besteld, werden eerst in het BIA Service Center in Fleurus klaargemaakt. METSO leverde de laadbakken rechtstreeks aan de groeve, waar BIA-technici verantwoordelijk waren voor de montage ervan op het chassis. Een bijzondere klus die dankzij de ervaring van het technische team heeft geleid tot een perfect eindresultaat waarop BIA bijzonder trots is. Als distributeur biedt BIA de rubberbeschermingen van METSO aan als “retrofit” oplossing op alle vrachtwagenmerken. De levensduur van een METSO laadbak kan tot 6 keer langer zijn en dankzij het modulaire concept van de bekleding hoeven alleen de versleten onderdelen tijdens het onderhoud te worden vervangen.

BIA équipe 2 KOMATSU HD605 du Truck-Body de METSO pour SAGREX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.