NEWS

11 mei 2020

2 DOOSAN 50 ton graafmachines, DX490LC-7 & DX530LC-7 nu in Stage V

Na het segment van de graafmachines van 30 tot 40 ton, is de Koreaanse fabrikant bezig met het upgraden van de 50 ton categorie naar Stage V. De nieuwe rupsgraafmachines DX490LC-7 en DX530LC-7 zijn uitgerust met de nieuwe SCANIA DC13 EU Stage V dieselmotor, die meer vermogen ontwikkelt tot 294 kW.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De rupsgraafmachines van DOOSAN Infracore Europe zijn dit jaar bekroond met de LCO Award voor Lowest Cost of Ownership (Doosan DX300LC-5 ) en de HRV Award voor Highest Retained Value (Doosan DX180LC-5 ), toegekend door EquipmentWatch.

In lijn met deze trend heeft de Koreaanse fabrikant hard gewerkt aan het upgraden van zijn twee nieuwe graafmachines, de ene van 50,4 ton en de andere van 52,9 ton. Beide bezitten dezelfde technische vermogenskenmerken, behalve dat de DX530LC-7 een zwaarder contragewicht heeft waardoor hij kan worden uitgerust met langere gieken en graafarmen.

De SCANIA motor heeft een nabehandelingssysteem dat bestaat uit een DOC katalysator, een DPF partikelfilter en een SCR selectief reductiesysteem. De nieuwe DPF technologie verhoogt het regeneratie-interval na 60 uur gebruik met een factor 6 en vraagt pas om asverwijdering na 8.000 uur.

Naast de motorprestaties is het totale energierendement met 11% verbeterd dankzij het Virtual Bleed Off (VBO) hydraulische systeem (D-Ecopower+) en de nieuwste generatie Smart Power Control technologie (SPC3). Door de toegenomen pompcapaciteit wordt de productiviteit met 8% verhoogd, waardoor beide modellen tot de top van hun klasse behoren. In vergelijking met de vorige versies is de besturing van beide machines aanzienlijk vereenvoudigd door ze in 4 modi te vatten. De gebruiker kan de vermogensmodus (P+, P, S of E) zowel in de werkstand “enkelwerkend” als in de werkstand “dubbelwerkend” kiezen.

Beide modellen krijgen de nieuwe cabines, die al zeer populair zijn op machines in de 30-40 ton klasse en bijzonder goed uitgerust zijn met bijvoorbeeld een sleutelloze start en het nieuwe 8” kleuren LCD touchscreen. Het 360° camerasysteem met 4 camera’s is standaard voorzien voor een panoramisch zicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.