NEWS

14 mei 2020

Nieuwe TAKEUCHI TB370 “two piece boom” minigravers op rupsen

Op BAUMA 2019 stelde TAKEUCHI in avant-première zijn TB-3 serie voor, met het eerste TB370 rupsgraafmachinemodel van 7 ton. Vandaag lanceert de Japanse fabrikant de TB370 met tweedelige giek aan die de importeur voor de Benelux, VERHOEVEN, medio juni op de TDK in Almere (Nederland) wilde voorstellen, maar die zijn helaas afgelast. Het nieuwe model zal dus voor het eerst te zien zijn op de DEMODAYS 2020, in Perwelz-Beloeil.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Sinds het eerste model met vaste giek heeft TAKEUCHI natuurlijk enkele verbeteringen aangebracht aan het ontwerp van de serie 3, zoals het touchscreen dat toegang geeft tot alle functies van de machine, of de verlichting bij het afdalen van de cabine die de grond gedurende 30 seconden verlicht zodat de bestuurder kan zien waar hij zijn voeten neerzet. Een comfortdetail dat veel zegt over het perfectionisme van de fabrikant.

De nieuwe TB370 met tweedelige giek wordt aangedreven door een 4-cilinder KUBOTA V2607-CR-TE5B EU Stage V dieselmotor (met roetfilter) met een vermogen van 42,2 kW. Hij biedt uitstekende hydraulische prestaties met zijn load sensing systeem en zijn 2 hulpleidingen die respectievelijk 120 l/min. en 46,6 l/min. bij 20,6 MPa leveren. De kantelcabine, die uniek is in deze klasse van zware minigraafmachines, is uitgerust met een luchtgeveerde stoel, een 270° achteruitrijcamera en een LED-verlichtingspakket. De machine wordt bestuurd met hetzelfde besturingssysteem als op de serie 2, maar met functies die beschikbaar zijn op het aanraakscherm. De gevoelige, ergonomische joystick die zorgt voor een nauwkeurige reactie en de bovenbouwsnelheid van 9 toeren/min. maken dit tot een verrassend snelle machine.

De tweedelige arm maakt een graafdiepte van 4.110 mm en een bereik van 6.119 mm mogelijk. Op haar 400 mm rupsen oefent de machine een gronddruk uit van 0,39 kg/cm2 en verplaatst ze zich tegen een snelheid van 2,1 km/u of 4,7 km/u.

Sinds januari 2019 is Takeuchi Fleet Management (TFM) geïnstalleerd op alle nieuwe TAKEUCHI machines vanaf 4 ton. Het is geactiveerd voor gratis toegang tot de TFM portaaldiensten gedurende 5 jaar. De eerste T370 machine met tweedelige giek is voor kort aan Nederland geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.