NEWS

28 mei 2020

KOMATSU WA70M schranklader ook opgewaardeerd tot EU stage V

Van de drie schrankladers van KOMATSU waren de twee krachtigste modellen, de WA100-8 en WA80-8, al uitgerust met EU stage V motoren. De laatste in de rij, de WA70-8 van 5,3 ton, opvolger van een model uit 2014, is ook voorzien van een nieuwe motor die voldoet aan de normen en van verschillende upgrades die hij van de krachtigere modellen heeft geërfd.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Om te beginnen, stijgt het vermogen van de nieuwe KOMATSU 4D98E-6SHA motor met 25%, van 36,9 kW tot 46,2 kW. En ook het motorkoppel boekt een spectaculaire winst van 35%, van 172 Nm/1600 tpm tot 235 Nm/1430 tpm. De emissiearme motor is uitgerust met een roetfilter (DPF) met een onderhoudsinterval van 6.000 uur. Zijn automatische hydrostatische transmissie drijft de vier wielen aan en het hoge koppel bij lage motortoerentallen zorgt voor snelle reacties en betere prestaties bij een laag brandstofverbruik. De Easy Fork kinematiek regelt het transport van ladingen parallel met de grond, zonder dat het niveau van de vorken of de bak hoeft te worden aangepast, terwijl de parallelle Z-koppeling de machine een hoge uitbreekkracht verleent en de bak gemakkelijk vult (0,75 > 1,25 m3) met een opmerkelijke wendbaarheid. Deze combinatie maakt van de WA70-8 een compacte machine met grote veelzijdigheid.

Visueel is de achterkap opnieuw ontworpen en biedt de zijkant een ruimere luchtinlaat, net zoals het rooster dat eveneens gerestyled werd. De afzuigschoorsteen werd gereduceerd tot een kleine uitlaatopening, waardoor het mogelijk werd een vizier boven de achterruit van de cabine te plaatsen, met LED-verlichting zoals aan de voorzijde.

Het nieuwe high-definition TFT-LCD multifunctionele kleurendisplay kan 24 talen weergeven. Het past zich aan de behoeften van elke operator aan. De airconditioning en het optionele, elektronisch gestuurde ophangsysteem (ECSS, Electronically Controlled Suspension System) verhogen het comfort nog verder. De motorkap opent gemakkelijk voor een snelle dagelijkse inspectie. Dankzij de kantelcabine kunnen alle onderhouds- en servicewerkzaamheden snel en eenvoudig worden uitgevoerd. De machine staat onder KOMTRAX controle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.