NEWS

29 mei 2020

Nieuw ontwerp voor de 2 KRAMER 5035 & 5040 wielladers

De compacte KRAMER 5040 wiellader is een gloednieuw model dat een aanvulling vormt op het toch al uitgebreide assortiment. Het 5035 model profiteert mee van de vooruitgang en het nieuwe ontwerp van de 5040. De fabrikant heeft de prestaties van de twee modellen verbeterd, met compactere afmetingen en een lager gewicht.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Het oude 5035 IIIA model bood de mogelijkheid om 2 motoren met verschillende vermogens te gebruiken. Het lijkt erop dat de fabrikant ter gelegenheid van de overgang naar EU stage V zijn aanbod vereenvoudigt door de kleinere motor toe te wijzen aan het 5035 model en er een krachtiger 5040 model aan toe te voegen. Beide machines worden aangedreven door een YANMAR motor. De 5035 heeft een motor van 18,5 kW, een bedrijfsgewicht van 1.920 kg en een kiplast van 1.140 kg, terwijl de 5040 is voorzien van een motor van 28,5 kW met DOC en DPF, een bedrijfsgewicht van 2.070 kg en een kiplast van 1.400 kg. De machines zijn gebouwd op een nieuw chassisconcept dat een uitstekende stabiliteit biedt met standaard vierwielbesturing, waardoor de wendbaarheid nog verder wordt verbeterd.

Als optie kunnen de besturingsmodi worden aangevuld met krabbesturing en gestuurde vooras. Daarnaast is een nieuwe functie, het Smart Driving PRO systeem met 3 verschillende rijmodi (Power, ECO, Slow Drive), als optie beschikbaar op de 5040 wiellader. Die laatste maakt ook indruk met zijn optionele extra Powerflow hydraulische systeem. De Z kinematiek maakt hoge hef- en uitbreekkrachten en een nauwkeurige parallelle geleiding over het gehele hoogtebereik mogelijk.

Het esthetische verschil tussen het oude en nieuwe model van de 5035 wiellader is opvallend. De cabine is volledig opnieuw ontworpen met een lichtgrijze bovenbouw die enkele centimeters naar achteren reikt en een licht uitpuilend dak heeft. Dit verhoogt het volume. De motorkap en de carrosserie vooraan zijn afgerond, in lijn met de achterspatborden. Een verlaagde opstap vergemakkelijkt de toegang tot de cabine via de volledig glazen deur. De achterbumper heeft dezelfde grijze kleur als de carrosserie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.