NEWS

12 juni 2020

Cross control 2 de nieuwste generatie BFGOODRICH off road banden

De dochteronderneming van de MICHELIN groep heeft onlangs een nieuwe bandengeneratie gelanceerd. Ze werden ontwikkeld voor de stuur- en tractieassen van vrachtwagens in het gemengde segment (kipper, bouw en steengroeve) en zijn reeds vermaard om hun tractie en duurzaamheid, evenals hun robuustheid op alle soorten grond.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De nieuwe banden worden geproduceerd in de Europese fabrieken van BFGoodrich en ontwikkeld voor de Europese markt. Ze zijn sinds mei verkrijgbaar in de twee meest gangbare afmetingen in het segment: 315/80 R 22,5 en 13 R 22,5, met de BFGoodrich Cross Control S2 voor stuurassen en BFGoodrich Cross Control D2 voor tractieassen.

Het belangrijkste resultaat van deze vernieuwing is een verlenging van de levensduur en een verhoging van de weerstand en tractie, teneinde aan de meest veeleisende taken te voldoen. BFGoodrich werpt zich op als referentie inzake prestaties in de concurrerende categorie van de premiummerken, die bijna een kwart van de bandenverkoop in het gemengde segment voor haar rekening neemt.

BFGoodrich geeft aan dat de belangrijkste verbeteringen gericht zijn op off road tractie. De banden zijn ontworpen voor toepassingen in extreme omstandigheden en op alle soorten terrein, of het nu gaat om harde, zachte, gladde of hellende ondergrond. Het ontwerp van het bandenprofiel bevordert een goede grip en weerstand tegen onbalans. De M + S en 3PMSF markering garandeert mobiliteit in winterse omstandigheden.

De structuur van het karkas en de samenstelling van het rubber van het loopvlak zijn bestand tegen insnijdingen en agressie met weinig schade. Dankzij het bredere profiel van het loopvlak en de optimale kwaliteit van het rubber wordt de levensduur met meer dan 40% verlengd op de stuurassen en met meer dan 25% op de tractieassen, in vergelijking met de vorige modellen van het merk. De karkasconstructie van de BFGoodrich Cross Control D2 en S2 banden maakt het mogelijk om ze te hersnijden en te coveren, wat een lange levensduur garandeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.