NEWS

19 juni 2020

Een nieuwe HT16 RTJ O/PRO telescoophoogwerker bij HAULOTTE

Hij sluit aan bij de serie van 5 RTJ machines en wordt het kleinste model in dit zeer complete gamma. De HT16 RTJ O/PRO hoogwerker is ontworpen om in de meest veeleisende omgevingen en op de meest veeleisende bouwplaatsen te functioneren en erft de ontwerp- en prestatienormen van zijn broers.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Deze veelzijdige hoogwerker van 8 ton bestemd voor buitenwerk biedt een draagvermogen van 250 kg en maakt het mogelijk om in alle veiligheid tot een hoogte van 16 m te werken (platform 14,1 m), zelfs met dubbele belasting. Met deze laatste optie kan tot 350 kg lading in de gondel worden vervoerd. Het feit dat hij dankzij zijn mechanische assen wordt aangedreven door een motor met kleine cilinderinhoud, doet niets af aan zijn prestaties. De simultane bewegingen en de 360° rotatie van de bovenbouw resulteren in een ultrasnelle stijging van minder dan een minuut tot de volledige hoogte. De keuze van een 18,5 kW motor vermijdt de noodzaak van een oxidatiekatalysator en een roetfilter, terwijl hij wel voldoet aan de EU Stage V norm.

De HT16 RTJ O/PRO is de enige in zijn klasse die is uitgerust met vierwielaandrijving, vierwielbesturing en differentieelblokkering met beperkte slip. Hij rijdt met een snelheid van 5,2 km over alle soorten ruw terrein en kan hellingen tot 45% aan. De precisie van de manoeuvres, dankzij de proportionele bedieningen, zorgt voor een soepele benadering van het werkgebied. De precieze joysticks laten tot 4 bewegingen toe. De rijmodi – krab- en vierwielbesturing – geven de machine een grote wendbaarheid met een draaicirkel die is beperkt tot 3,6 m.

De motorkap en de werktuigdrager zijn gemaakt van zeer sterk composietmateriaal, de assen, bouten en gelakte onderdelen zijn behandeld tegen corrosie. De machine is standaard uitgerust met de nieuwste innovaties van HAULOTTE: Activ’Lighting, Activ’Shield Bar, Activ’Screen en Stop’Emission System. Het Stop’Emission System, een stop&go systeem na 90 seconden stabilisatie van de gondel, maakt het mogelijk om tot 20% brandstof en bedrijfstijd te besparen op de urenteller, wat telt als referentie voor de restwaarde van de machine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.