NEWS

4 juli 2020

Nieuwe KOBELCO ED160BR-7 Blade Runner gelanceerd in Europa

In navolging van de SK140SRLC-7, biedt de Japanse fabrikant nu de nieuwe ED160BR-7 Blade Runner aan, die een bulldozer met een SR graafmachine combineert en een breed scala aan toepassingen kan bestrijken, waaronder landschapsinrichting, rooien en onderhoud van boswegen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Deze bulldozer van 17/18 ton wordt aangedreven door de ISUZU 4JJ1XDDV A01 EU Stage V dieselmotor van 78 kW, die 10% beter doet dan het vorige model. Zijn gepatenteerde iNDr systeem omvat een dubbele koelstroom. Dit verbetert niet alleen de ventilatie en de geluidsisolatie, maar maakt vooral ook de integratie mogelijk van zeer grote radiatoren die nodig zijn voor het gebruik van grote hydraulische werktuigen en de nieuwe, krachtigere motor.

De short radius graafmachine is perfect thuis op kleine bouwplaatsen of in krappe ruimtes. Het 6-wegs PAT bulldozerblad wordt volledig hydraulisch bediend vanaf de speciale joystick, die ergonomischer is dan de vorige. Het kantelt aan beide zijden 25 graden om grond en materialen zijdelings te verwijderen en is aan elke zijde 445 mm verstelbaar voor het nivelleren van hellingen en taluds, of het maken van greppels. In de PAT bulldozermodus vergemakkelijkt een zwevende functie de nivellering. Het bulldozerblad, dat in transportstand tot 2,46 m kan worden ingeklapt, meet 3.260 mm bij 810 mm voor een werkbereik van 790 mm in de hoogte en 600 mm in de diepte. Het heeft een grondverzetcapaciteit van 2,2 m3.

Een bodemvrijheid van 445 mm en een trekkracht van 195 kN zorgen voor een goede wendbaarheid op moeilijk terrein. Uitgerust met gebogen rupsplaten met drievoudige ribben, verkrijgbaar in 500 of 600 mm, kan de ED160BR-7 Blade Runner worden ingezet met een optioneel tegengewicht van 580 kg of 1.000 kg, teneinde zijn stabiliteit in veeleisende toepassingen te verhogen. Het onderstel is overgedimensioneerd met componenten uit de 20-ton klasse.

De cabine biedt hetzelfde hoge comfortniveau als de SK140SRLC-7: verwarmde stoel met luchtvering, airconditioning achterin, lagedruk joysticks op de stoel… Een nieuw hydraulisch managementsysteem verbetert de stuurflexibiliteit en -precisie, vooral bij gecombineerde bewegingen, terwijl graafsnelheid en graafvermogen toenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.