NEWS

6 juli 2020

“Auto Tilt Control” met de nieuwe versie iMC 2.0 van KOMASTU

KOMATSU stelt twee nieuwe 11 serie versies van zijn twee hydraulische graafmachines PC210LCi-11 & PC290LCi-11 voor. In feite hebben de machines geen grote veranderingen ondergaan, maar wat alles verandert is dat ze zijn uitgerust met de nieuwste Intelligent Machine Control - iMC 2.0 versie.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Het standaard geïnstalleerde, intelligente KOMATSU besturingssysteem, dat in 2013 werd geïntroduceerd, maakte de PC210 LCi-graafmachines heel erg vooruitstrevend. De laatste update van de iMC op de PC210 LCi-10 gebeurde in 2017. De versie die geïnstalleerd is op de PC210LCi-11 & PC290LCi-11 graafmachines, evenals op de D61EXi en PXi bulldozers, is de eerste grote upgrade die KOMATSU heeft gemaakt van zijn iMC platform. Het moet de operatoren meer automatiseringsfuncties bieden die gemakkelijker te activeren zijn en daarom vaker worden gebruikt. Zelfs de meest complexe taken verlopen op die manier een stuk gemakkelijker. De semi-automatische modus maakt het mogelijk om autonoom te werken, met een constante nauwkeurigheid en tot 30% hogere snelheid. De KOMATSU Auto Tilt automatische kantelbak is de enige graafbak op de markt die kan worden gekanteld tijdens het semi-automatisch nivelleren.

Alle bewegingen worden in realtime, zonder vertraging, weergegeven op de gloednieuwe iMC 2.0 scherminterface met compact ontwerp en een ongeëvenaarde ergonomie en intuïtieve navigatie, geïnspireerd op de Smartphones. De nieuwe PC210LCi-11 en PC290LCi-11 bezitten alle bekende iMC-functies zoals Auto Stop Control, Auto Grade Assist en Minimum Distance Control.

Versie 2.0 voegt Auto Tilt Control toe voor kantelbakken op taluds en in sloten. Dit beperkt de graafdiepte en optimaliseert het vullen van de bak, die automatisch kantelt zonder tussenkomst van de operator. Dankzij de Bucket Angle Hold wordt de hoek van de bak automatisch gehandhaafd tijdens de hele beweging van de graafarm en ook van de graafmachine. De nieuwe IMU-sensor voor Tilt Bucket Control maakt de integratie van verschillende soorten kantelbakken en werktuigen in het graafmachinebesturingssysteem mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.