NEWS

28 juli 2020

Troeven van de VÖGELE SUPER 1803-3i afwerkmachine op banden

Hoewel deze machine niet erg bekend is in onze regio, bezit ze toch haar troeven voor smalle en moeilijke trajecten. De VÖGELE SUPER 1803-3i die zeer gewaardeerd wordt in de wegenbouw, overwint alle uitdagingen: van steil terrein waar veel meer technologie en logistiek vereist is tot vlakke ondergrond.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Deze afwerkmachine is in staat om steile hellingen te beklimmen en tegelijkertijd strakke boogstralen te asfalteren. Haar responsieve besturing vergemakkelijkt bestrating in krappe bochten, terwijl de vierwielaandrijving een hoge mate van tractie biedt. Het onderstel bezit individuele hydraulische aandrijving op de 2 achterwielen en op de 2 of, optioneel, de 4 voorwielen voor de krachtoverbrenging. De vooras slingert in zowel de dwars- als de lengterichting en houdt ononderbroken contact met de grond. In combinatie met een elektronische tractieregeling en differentieelslot, zorgt het VÖGELE onderstelconcept voor optimale tractie.

Bovendien kan de afwerkmachine zich zelfstandig voortbewegen met een snelheid tot 20 km/u. Hierdoor kan ze snel bouwplaatsen bereiken die ontoegankelijk of moeilijk toegankelijk zijn met diepladers. Het onderstel van de SUPER 1803-3i betekent ook een voordeel bij het herpositioneren voor de asfaltering van stroken in dezelfde richting, omdat hij sneller naar het beginpunt kan terugkeren dan eender welke afwerkmachine op rupsen. De SUPER 1803-3i is geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van smalle banen tot de aanleg van rotondes en het herstel van autowegen. VÖGELE innoveert eveneens met deze afwerkmachine door ze uit te rusten met een stuurrem, de Sterr Pivot. Bij een maximale stuurhoek vertraagt dit hydraulische mechanisme het achterste binnenwiel, zodat het als draaipunt fungeert en zo de buitenste draaicirkel tot 3,5 m verkleint. Zonder dit zou de buitenste straal 3 meter groter zijn.

Voor parkeerterreinen die niet onderhevig zijn aan schuifkrachten als gevolg van het ongepast afremmen van de voertuigen, is het mogelijk om zonder bindlaag te werken. Daarom kan de slijtlaag rechtstreeks op de basislaag worden aangebracht. De SUPER 1803-3i met de AB 500 TV uitschuifbare balk zorgt voor een goede voorverdichting en vlakheid van het oppervlak voor afwerking met stamper en trilwals.

De Stage V dieselmotor van 129 kW bij 2000 toeren/minuut heeft een ECO-instelling voor een milieuvriendelijke en zuinige werking. De SUPER 1803-3i maakt deel uit van het VÖGELE Premium assortiment en bevat de nieuwste functies en innovaties van de “Dash 3” generatie, waaronder het ErgoPlus besturingssysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.