NEWS

29 juli 2020

Twee nieuwe dumpers bij AUSA: de DR601AHG en de D300AHG

Ter gelegenheid van de lancering van 5 wereldprimeurs stelt de Spaanse fabrikant ons twee nieuwe knikdumpers voor, waarvan één voertuig met een capaciteit van 6 ton en omkeerbare aandrijving, en een andere supersterke dumper van 3 ton, uitgerust met een zijdelings kippende bak, beide met hydrostatische transmissie.

Klik op de foto's om ze te vergroten

In maart van dit jaar hadden we het omkeerbare DR601AHG model al onthuld en uitgebreid beschreven. We voegen er enkel nog aan toe dat het om het geluidscomfort en het brandstofverbruik verder te verbeteren, het voortaan mogelijk is om het voertuig uit te rusten met het optionele “Smart Stop” systeem, dat het uitschakelen van de motor automatisch regelt wanneer hij niet in gebruik is en aan de nodige veiligheidsvoorwaarden wordt voldaan.

De prestaties van de AUSA dumpers worden door al hun gebruikers erkend en de veelgevraagde categorie van 3 ton met zijdelings storten voldoet vaak aan de eisen voor zeer intensief gebruik. Daarom heeft de fabrikant zijn nieuwe D300AHG model ontworpen op basis van de dumper met een capaciteit van 4,5 ton. Hetzelfde chassis, hydrostatische transmissie en motorkoelsysteem, dat alles gemonteerd op een dumper met beperkte capaciteit voor maximale betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Hij is uitgerust met een 4-cilinder 18,5 kW KUBOTA dieselmotor, die ondanks zijn bescheiden vermogen, met een motorkoppel van 92,6 Nm bij 1700 tpm zeer goede prestaties levert en tegelijkertijd voldoet aan de Stage V regelgeving.

De vorm van de bak maakt een maximaal gezichtsveld vooraan mogelijk en de machine kan ook worden uitgerust met de Full Visibility System optie, bestaande uit camera’s en nabijheidssensoren. De fabrikant prijst deze eigenschappen aan die van de D300AHG de meest functionele en veilige 3-tons dumper op de markt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.