NEWS

7 augustus 2020

KAESER: nieuwe MOBILAIR M59 compressor van 5 m3

KAESER KOMPRESSOREN voegt een nieuw product toe in de categorie van de mobiele compressoren van 5 m3. De compressor onderscheidt zich door een nieuwe behuizing die voor het eerst rekening houdt met geluidsisolatie door middel van PE-vleugeldeuren. Opmerkelijk is ook de HATZ EU stage V motor van 42 kW.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De M59, bestemd voor de Europese markt, is verkrijgbaar in een versie van minder dan 750 kg, die geen oplooprem nodig heeft en het gemakkelijker maakt om de compressor te vervoeren. De fabrikant heeft gekozen voor aluminium, wat het gewicht verlaagt van de bouwcompressor met optionele persluchtnakoeler en een brandstoftank die een autonomie van één werkdag garandeert. Dit compenseert ook het extra gewicht als gevolg van de roetfilter.

Bij de pV-regeling, die reeds op grote MOBILAIR toestellen wordt gebruikt, heeft de traploos instelbare maximale druk (p) een directe invloed op de maximale capaciteit (V). Dankzij deze flexibele regeling is het mogelijk een breekhamer van maximaal 7 bar te gebruiken met één en dezelfde compressor, en te zandstralen bij 10 bar. Er is ook een uitvoering voor drukinstellingen van 6 tot 14 bar voor nog meer flexibiliteit met dezelfde compressor.

De druk kan met een druk op de toets via de Sigma Control Smart besturing worden ingesteld, wat ook het starten van de installatie moet vergemakkelijken. Bij de laagste drukinstelling levert de M59 tot 5,5 m³/min.

Het M59 PE model kan ook worden uitgerust met een onderstel met oplooprem, wat van pas komt wanneer een generator of persluchtbehandeling met filtercombinatie voor technisch olievrije perslucht wordt gekozen. De keuze voor een 8,5 of 13 kVA generator maakt van de M59 een mobiele krachtcentrale voor de bouwplaats. In deze configuratie is het voordeel van de pV-regeling dat ze voor de maximaal mogelijke persluchtvolumes voor lucht en stroom tegelijk zorgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.