NEWS

18 augustus 2020

Nieuwe motorgeneratie voor de SENNEBOGEN 817 E serie

De SENNEBOGEN 817 E overslagkraan, die in 2018 tijdens IFAT op de markt werd gebracht, werd speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van de recycling- en afvalverwerkingssector en heeft sindsdien een goede indruk gemaakt in de recyclingwereld. De fabrikant rust ze nu uit met de nieuwe generatie EU STAGE V motoren van CUMMINS.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De E serie van de 817 valt op door haar compacte afmetingen, met een draaicirkel voor en achter van 1,96 m, snelle werkcycli en laadvermogens op 9 m reikwijdte (met de K9 arm) van 1,7 ton en 3 ton in verticale stand. Als optie zijn 3 andere armen beschikbaar voor verschillende toepassingen. Met de nieuwste generatie CUMMINS 3,8 l motor met hoog koppel verbetert SENNEBOGEN de toch al opmerkelijke prestaties van het model nog verder, dankzij een verhoging van het vermogen tot 97 kW bij 1800 t/m tegen 92 kW bij 2200 t/m. Ook de milieuprestaties verbeteren dankzij de Eco-Mode die het werkkoppel al levert bij 1800 t/m, met een vrijloop die het motortoerental automatisch met 40% verlaagt en een start/stopsysteem dat de motor uitschakelt wanneer geen vermogen vereist is. De CUMMINS F3.8 Stage V motoren voldoen aan de nieuwste EU en EPA emissienormen, zonder EGR dankzij de CUMMINS Flex nabehandelingsmodule. Vergeleken met de emissieniveaus van de motoren die 20 jaar geleden standaard werden geïnstalleerd, draaien dieselmotoren schoner dan ooit tevoren. Vandaag de dag is de uitstoot van deeltjes met 97% verminderd en de productie van stikstofoxide met 96%.

Om aan de recyclingeisen te voldoen, beschikt SENNEBOGEN over side-by-side radiatoren en is de machine standaard uitgerust met een ventilator die wordt aangedreven door een axiale plunjerpomp, waarvan de snelheid wordt geregeld volgens de temperatuur en met automatische ontstoppingsomkering.

De Multicab telescopische cabine met panoramisch zicht op ooghoogte van 5,3 m garandeert een nauwkeurige besturing in de moeilijkste omstandigheden, dankzij de standaard ingebouwde giekdemping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.