NEWS

26 augustus 2020

Confederatie Bouw krijgt binnenkort nieuwe baas

In 1992 zette Robert de MUELENAERE zijn eerste stappen in de bouwsector als directeur van de studieafdeling van de Confederatie Bouw. Vijf jaar later wordt hij gedelegeerd bestuurder van het eerbiedwaardige huis. Nu hij de pensioenleeftijd nadert, was het niet gemakkelijk om een opvolger voor hem te vinden, gezien zijn overweldigende persoonlijkheid en sterke ideeën.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De Raad van Bestuur van de Confederatie Bouw heeft Niko DEMEESTER aangeduid om Robert de MUELENAERE volgend jaar op 1 december op te volgen, wanneer hij zijn mandaat zal beëindigen.

Intussen wordt Niko DEMEESTER (50) vanaf 1 januari 2021 benoemd tot Directeur-Generaal bij de Confederatie Bouw, tot hij zijn functie als Gedelegeerd Bestuurder zal opnemen.

Niko is de juiste persoon om deze functie te bekleden en ik ben blij dat hij deze carrièrekeuze heeft gemaakt”, zegt Robert de MUELENAERE. “Hij heeft een zeer solide achtergrond in zowel de private als de publieke sector, met ervaring in management, de academische wereld en op het gebied van netwerken.”

In 2003 werkte Niko DEMEESTER als privésecretaris van Staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging Vincent VAN QUICKENBORNE (Open VLD). Zijn taak bestond erin de werking van de Staat te vereenvoudigen en de administratie te helpen bij haar overstap naar informatisering. In 2011 wordt hij secretaris-generaal bij de Vlaamse werkgeversorganisatie VOKA.

Door voort te bouwen op het actieplan van de “Confederatie Bouw 2020” zal hij de organisatie helpen om nieuwe uitdagingen aan te gaan in de extreem veranderende context die de sector kenmerkt, zowel op technologisch als op maatschappelijk vlak”, vervolgt de MUELENAERE. Waarop Niko DEMEESTER antwoordt: “Robert heeft gedurende 23 jaar de Confederatie Bouw doen evolueren naar een zeer solide en toekomstgerichte federatie. Ik ben vereerd dat ik zijn werk mag voortzetten en ik dank de leden van de Raad van Bestuur van de Confederatie Bouw voor hun vertrouwen. Ik kijk ernaar uit om vanaf 2021 mijn schouders te zetten onder deze belangrijke en innovatieve sector.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.