NEWS

8 september 2020

WACKER NEUSON voegt nieuwe WL110-wiellader toe

In november 2018 introduceerde WACKER NEUSON de WL95, zijn eerste zware knikwiellader in het segment van 10 ton. Nu voegt de fabrikant het nieuwe WL110 model toe van 11,25 ton en 110 kW, waarmee het gamma wordt uitgebreid tot 14 wielladermodellen met gewichten van 2 tot 11 ton.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De WL110 wiellader is ontworpen voor het hanteren van zware materialen. Hij heeft een bak van 1,8 m3 en kan een roterende kiplast van 6,7 ton dragen. Aangedreven door een DEUTZ TCD 4.1 S5 motor en de Ecospeed Pro hydrostatische versnellingsbak (optioneel), kan hij continu gestaag versnellen tot 40 km/u zonder de trekkracht te onderbreken. Volgens de fabrikant kan de WL110 met zijn knikbesturing en pendelas achteraan in alle omstandigheden een optimale wendbaarheid en tractie claimen. Met een stuurhoek van 40° draait de WL110, ter hoogte van de banden, binnen een buitenstraal van 4,90 m en een binnenstraal van 2,45 m.

Naast de nodige beenruimte beschikt de cabine over overzichtelijke instrumentclusters, een comfortabele bestuurdersstoel en een goed zicht op de hydraulische apparatuur. De bedieningsconsole met multifunctionele joystick, duimwiel en elektronische handgashendel is geïntegreerd in de armleuning van de geveerde stoel, het inching-pedaal volgt de beweging.

Het 7″ digitale display in de rechterbovenhoek toont, naast de basisinformatie, alle bedrijfsfuncties van de machine, zoals de geactiveerde elektrische functies, de continue werking van het 3de hydraulische circuit of het actieve differentieelslot. Het “jog dial” besturingssysteem vergemakkelijkt het precisiewerk en bespaart tegelijkertijd op hydraulische middelen. Indien nodig maakt de jog dial handmatige aanpassing van de hydraulische oliestroom mogelijk, wat op het scherm wordt weergegeven. Met een druk op een gemakkelijk te bereiken knop op de joystick wordt de positie van het hulpstuk in het geheugen opgeslagen. Deze functie automatiseert herhalingscycli. Dit biedt de operator comfort, nauwkeurigheid en snelheid bij het uitvoeren van taken zoals het stapelen of vullen van containers op vaste hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.