NEWS

9 september 2020

De fabrikant JCB lanceert nieuwe elektrische HTD-5e E-Dumpster

JCB, één van de voorlopers in de ontwikkeling van innovatieve, volledig elektrische E-Tech bouw- en industriële machines, heeft voor kort een elektrische minidumper geïntroduceerd die al de belangstelling heeft gewekt van ondernemingen in bouw en openbare werken. Net zoals de JCB 19C-1E elektrische minigraafmachine trouwens, waarvan er twee exemplaren net in productie zijn gegaan op de werven van één van de grootste bouwbedrijven van het Verenigd Koninkrijk.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De HTD-5e E-Dumpster is een voetgangersmodel op rupsbanden, waarbij de bestuurder op een trede aan de achterkant van de machine kan plaatsnemen. Ondanks haar kleine afmetingen kan de machine tot 500 kg dragen. De E-Dumpster wordt gevoed door een 48V lithium-ionbatterij die kan worden opgeladen via een standaard 110V, 230V of 230V voeding. De maximale oplaadtijd bedraagt niet meer dan 75 minuten (230V), zodat de accu kan worden opgeladen wanneer de machine niet wordt gebruikt overdag of ’s nachts. Een elektromotor van 9 kW drijft de rupsen aan met een getrapte snelheid tot 3 km/u. De voorste bak in kiepstand laat toe te storten op een hoogte van 1450 mm.

De E-Dumpster is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van aannemers en verhuurbedrijven en biedt een emissievrije, geluidsarme transportoplossing voor binnenwerken, tunneltoepassingen en stadswerven waar zero emissie apparatuur vereist is. De machine heeft een bedrijfsgewicht van 566 kg en haar breedte van 690 mm maakt het mogelijk om vlot door de binnendeuren van een gebouw te passeren. De minidumper heeft geen dagelijkse smering en vereist geen speciaal onderhoud. De lithium-ionbatterij wordt gedekt door een garantie van vijf jaar, wat het leven een stuk gemakkelijker maakt en gemoedsrust biedt. Daarnaast heeft de Power Products divisie van JCB een reeks power packs op de markt gebracht om elektrische machines in off-grid toepassingen op te laden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.