NEWS

10 september 2020

Twee nieuwe BOBCAT S550 & S590 M-serie Stage V wielladers

Met de lancering van de nieuwe S550 en S590 modellen vervolledigt BOBCAT zijn M-serie Stage V schrankladers. De nieuwe M-serie verscheen eind 2019 voor het eerst met de S450, S510 en S530 schrankladers en de T450 en T590 rupsladers. Naast een Stage V motor zijn de laatste twee modellen volledig herzien en kregen ze een nieuw BOBCAT design met 3D stickers en een standaard garantie van 2 jaar.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Deze twee nieuwe S550 en S590 schrankladers op banden van +/- 3 ton zijn voorzien van nieuwe functies. Denken we maar aan de Selectable Joystick Controls (SJC) die geavanceerde functies met het Attachment Control Device (ACD) mogelijk maken. Met schakelaars binnen vingertopbereik kan de machine als werktuigdrager worden geconfigureerd en de hele dag door werken met een zo groot mogelijke keuze aan accessoires. Het ACD-systeem identificeert het op de machine gemonteerde accessoire via de CAN-bus en configureert automatisch de joystickbediening.

Om de veelzijdigheid met BOBCAT-accessoires te vergroten, was een nieuw hydraulisch ontwerp essentieel. Dit maakt het gemakkelijker om accessoires met hoge snelheid te gebruiken, zoals veegmachines met opvangbak, schaafmachines of steenzaagmachines.

Bovendien verbetert de nieuwe BOBCAT D24 met zijn Bosch-injectiesysteem de prestaties van de machine dankzij een toename van het vermogen tot 50,7 kW (68 pk) en meer koppel. De emissiecontrole van deze motorgeneratie maakt het mogelijk om de nieuwe laders te gebruiken in beperkte emissiezones, zoals stadscentra.

Na een eerste revisie na 500 uur kunnen de onderhoudsintervallen voor de D24 motor worden verlengd, net als de vervangingen van de brandstoffilter.

Ook aan het operatorcomfort werd gedacht. Het luxe instrumentenpaneel is nu standaard voorzien van een keyless startfunctie. De nieuwe, stillere motor, gecombineerd met populaire comfortfuncties zoals de verwarming / ventilatie / airconditioning (HVAC) optie, garandeert het hele jaar door en onder alle omstandigheden een comfortabele omgeving voor de bestuurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.