NEWS

11 september 2020

Upgrade van de CAT 963 rupslader

Deze machine komt niet veel voor in België, maar wordt toch efficiënt ingezet op grote werven voor graaf-, laad-, transport-, ophogingswerkzaamheden enz. Denken we daarbij aan een zeer grote schranklader van meer dan 20 ton die een vermogen van 151 kW ontwikkelt. De nieuwe CAT 963 rupslader vervangt de 963K uit 2015.

Klik op de foto's om ze te vergroten

De 963 voldoet aan de EU Stage V emissienormen en is veel gebruiksvriendelijker dan hij eruitziet. Hij is voorzien van een geheel nieuwe, ultramoderne cabine met een geveerde stoel met verstelbare armleuningen met geïntegreerde afstandsbedieningen, en een 10″ touch screen dat intuïtieve bedieningsinterfaces en beelden van de HD-bewakingscamera’s achteraan weergeeft. De op het scherm weergegeven longitudinale en transversale hellingindicator vergemakkelijkt het navigeren op de meest extreme hellingen.

Bestuurders die gewend zijn aan compacte wielladers of rupsladers vinden hun vertrouwde bedieningselementen terug in de joystickoptie. Voor anderen zijn de meer traditionele V-hendel/voetpedaalbedieningen beschikbaar. In beide gevallen kunnen de operatoren de reactiviteit van de apparatuur – fijn, normaal, basis – kiezen volgens hun wensen of de toepassing. De fabrikant bevestigt de verbeterde wendbaarheid van zijn rupslader.

Aangedreven door een Cat C7.1 motor, biedt de 963 tot 15% meer piekkoppel dan de 953K en dus meer vermogen op de grond, onder belasting. Er zijn drie rijmodi beschikbaar: de “Auto” modus past het motortoerental aan de belasting aan met 10% minder brandstofverbruik, de “Eco” modus verlaagt het motortoerental voor lichte toepassingen en de vermogensmodus geeft al het koppel van de machine vrij.

Met de optionele Fusion™ snelkoppeling kan de machine worden uitgerust met een groot aantal bakken, vorken en andere werktuigen die met verschillende machines, compatibel met de Fusion-technologie, worden gedeeld. Een optionele Performance Series bak verhoogt de productiviteit tot 20%.

Deze specifieke machines voor afvalverwerking met lage gronddruk (LGP) kunnen in de fabriek worden uitgerust met een speciaal onderstel, beschermingen en andere voorzieningen die speciaal zijn ontworpen voor de meest veeleisende taken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.