NEWS

15 september 2020

GM RECYCLING neemt het volledige TEREX ECOTEC assortiment over

GM RECYCLING, dat al enkele jaren verantwoordelijk is voor de trommelzeven, transportbanden en shredders van de Ierse fabrikant, miste alleen de overslagmachines om het TEREX Ecotec gamma compleet te maken. Het bedrijf uit Lembeke neemt nu de distributie van de overslagmachines in de Benelux over.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Tijdens de laatste Global Dealer Conference heeft de Ierse fabrikant GM RECYCLING erkend als beste nieuwe dealer, wat resulteerde in de overhandiging van één van de vijf prijzen die aan de deelnemers werden uitgereikt.

Het TEREX Ecotec productassortiment is sinds de oprichting in 2014 aanzienlijk uitgebreid als strategisch antwoord op de behoeften van gespecialiseerde klanten in de snelgroeiende sector van het afvalbeheer en de recycling. Tony DEVLIN, Business Line Director van TEREX Ecotec, verklaarde: “TEREX Ecotec is aanzienlijk geëvolueerd sinds onze laatste dealerconferentie in 2015, toen we eigenlijk een nieuwkomer op de milieumarkt waren. Vandaag de dag zijn we uitgegroeid tot een belangrijke speler in de sector, dankzij de voortdurende investeringen in ons bedrijf en de steun van onze distributeurs.

Freddy GILLIS, CEO van GM Recycling, deelt de wens van de fabrikant om zijn hele productassortiment per distributeur samen te brengen, wat volgens hem duidelijker en betrouwbaarder is voor de klant.

Het gamma industriële graafmachines met hefcabines omvat 6 modellen van 15 ton/85 kW tot 35,5 ton/160 kW, aangedreven door DEUTZ Stage V motoren, op volle banden, en een integrale hydrostatische transmissie met differentieel. 4-puntstabilisatoren zorgen voor de balans van de machine, een dozerblad maakt de uitrusting compleet. Hun geklimatiseerde cabine stijgt hydraulisch tot een ooghoogte van 5,30 m tot 5,6 m en de machine is uitgerust met een achteruitrijcamera. Ze heeft een dak van veiligheidsglas, wat ook geldt voor alle ruiten en het schuifraam van de toegangsdeur. De machines hebben een onafhankelijk koelsysteem voor de hydraulische olie en die van de motor, een systeem dat instelbaar is afhankelijk van de temperatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.