NEWS

30 september 2020

De JCB 3CX graaflaadmachine is klaar voor de toekomst

De Britse fabrikant herziet de graaflaadmachine, waarvan hij de uitvinder en wereldleider is, en lanceert zijn nieuwe 3CX graaflaadmodel. Dit soort machine is vooral populair bij lokale overheden. In België werden er in 2019 een tiental verkocht, waarvan 80% door JCB, en vooral aan gemeenten.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Zoals de fabrikant aankondigt, “loodst deze nieuwste JCB 3CX de graaflaadcombinaties een nieuw decennium binnen”, waarbij de nadruk ligt op de nieuwe look met een herwerkte JCB Command Plus cabine. De nieuwe intelligente cabine wordt aanzien als een auto-interieur en biedt een echt comfortabele en gebruiksvriendelijke ruimte. Adieu aan de basis graaflaadmachine en welkom aan deze geavanceerde machine die is uitgerust met de nieuwste 3.0 liter Stage V dieselmotor met een vermogen van 55 kW (74 pk) en een koppel van 440 Nm. De motor, met gecombineerde DOC en partikelfilter (8.000 uur), beheert automatisch de regeneratie, via het JCB LiveLink telematicasysteem. Hij heeft een levenslang afgedichte carterventilatiemodule en hydraulische klepstoters, waardoor handmatige aanpassing overbodig wordt. Dit verlaagt de service- en onderhoudskosten.

Maar terug naar de cabine met haar nieuwe geveerde stoel en nieuw ontworpen driespaakstuur dat een beter zicht biedt op het nieuwe standaard beeldscherm voorin. Ook een primeur is de multimedia-apparatuur met al haar aansluitingen. Een zijscherm biedt meer functionaliteit en informatie en wordt bediend door een draaischakelaar in autostijl die snelle toegang biedt tot de verschillende operationele menu’s.

De JCB 3CX beschikt over een reeks geavanceerde automatiseringen, zoals automatische uitschakeling, automatische detectie van de stoeloriëntatie (servogestuurde modellen), geautomatiseerde stabilisatoren met automatische nivellering van de machine, automatische besturing die het motortoerental regelt voor het rijden op de weg, en de “Auto 2WD” functie die de transmissie automatisch omschakelt van vierwielaandrijving naar tweewielaandrijving wanneer dat nodig is.

Tot slot is de veiligheid verbeterd, met name dankzij de 4 LED zwaailichten die in het dak en de trapverlichting zijn geïntegreerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.