NEWS

6 oktober 2020

BOBCAT-schrankladers uitgerust met nieuwe dieplepel

BOBCAT verhoogt voortdurend het aantal compatibele aanbouwdelen op zijn schrankladers, om ze om te vormen tot universele gereedschapsdragers en zo het voortbestaan van een machine te bestendigen die al lange tijd haar kunnen heeft bewezen. Zozeer zelfs dat ze vandaag meer dan honderd aanbouwdelen telt. Vorige maand lanceerde de fabrikant nog een nieuwe en aanzienlijk verbeterde versie van zijn dieplepel.

Klik op de foto's om ze te vergroten

BOBCAT biedt deze nieuwe dieplepel die zowel voor schrankladers als voor compacte rupslader kan dienen, aan voor gebruik in de bouw, landbouw, wegenbouw, landschapsarchitectuur en alle andere sectoren. Deze nieuwe dieplepels zijn verkrijgbaar in 2 Versatile versies en 2 Standard versies met verschillende graafdieptes en reikwijdtes. Ze onderscheiden zich van hun voorgangers door een aantal opmerkelijke verbeteringen. Ten eerste wegen ze 100 kg minder (710>820 kg), waardoor ze gemakkelijker op de lader kunnen worden geïnstalleerd en de stabiliteit wordt verbeterd. Vervolgens worden alle slangen ter bescherming binnenin de giek geplaatst en, tot slot, hebben de dieplepels een dubbelwerkende extra leiding die het mogelijk om andere BOBCAT hydraulische aanbouwdelen te gebruiken met de dieplepel, zoals grondboren, breekhamers en kantelbakken. De vorige versie aanvaardde alleen niet-hydraulische aanbouwdelen zoals bakken. Volgens de fabrikant zou met dit nieuwe giekmodel het zicht vanaf de bestuurdersstoel verbeterd zijn. De mogelijkheid om de machine op afstand te bedienen, van buiten de cabine, geeft de operator uiteraard een direct zicht op zijn taak en maakt de bediening eenvoudiger en leuker.

De aanpassing van deze hulpstukken op het niveau van de bedieningspost is een technisch hoogstandje, net zoals het Bob-Tach snelwisselsysteem waarmee ze snel en veilig kunnen worden gecombineerd. De machine met dieplepelgiek lijkt echter meer op een graaflaadcombinatie dan op een lader. Maar is ze net zo efficiënt als in de oorspronkelijke toepassing?

De 2 Versatile dieplepelversies B32V en B35V zijn ook standaard uitgerust met het Klac™ mechanische koppelsysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.