NEWS

8 oktober 2020

TEREX Ecotec lanceert een revolutionaire metaalscheider, de TMS320

De Ierse fabrikant kondigt naar eigen zeggen het “nec plus ultra” in mobiele metaalscheiding aan, dat gebruikers in vele toepassingen ongeëvenaarde flexibiliteit, productiviteit en onderhoudsgemak biedt. De TMS 320 is snel en gemakkelijk te installeren en is, zonder gereedschap, in enkele minuten klaar

Klik op de foto's om ze te vergroten

De TMS 320 die in partnership met ERIEZ, een wereldexpert in magneetscheidingstechnologieën, tot stand kwam, combineert de nieuwe RevX ST22 wervelstroomscheider met een radiale zeldzame-aardetrommel. (*)

De RevX-E wervelstroomscheider is ontworpen voor de scheiding van non-ferrometalen en kan dienen voor een breed scala aan toepassingen, waaronder ASR-behandeling, glasgruis- en kunststofzuivering en terugwinning van non-ferroslakken. Hij bestaat uit een magnetische rotor die excentrisch is gemonteerd in een niet-geleidende koolstofvezelmantel met een grotere diameter. Deze excentrische 22-polige neodymiumrotor, die slechts met 3000 omwentelingen per minuut draait, concentreert zijn wervelstroomkrachten in een scheidingszone aan het einde van de transportband. De ST22 rotor is ontworpen om materialen met een diameter van minder dan 1 inch te sorteren. De 2 m brede magneettrommel met radiaalpool van hoogsterkte neodymium wordt voor de RevX ST22 geplaatst en gebruikt voor een optimale ijzerrecuperatie.

Dankzij een intuïtief bedieningspaneel met drukknoppen kan de operator de machine eenvoudig configureren voor een breed scala aan toepassingen, waaronder compost, biomassa, IBA (afvalverbranding en bodemas uit verbrandingsovens) en afval.

Alle transportbanden zijn modulair opgebouwd zodat ze elk afzonderlijk kunnen worden verwijderd voor onderhoudsgemak. Het radiaalscheidingsapparaat kan worden losgekoppeld van de RevX ST22 unit voor een onbelemmerde toegang tot beide apparaten. De elektrische aandrijving van de TMS 320 wordt gevoed via het elektriciteitsnet of via een generator aan boord. De machine is beschikbaar op rupsbanden of statisch.

(*) Zeldzame-aardemagneten zoals neodymium hebben de sterkste magnetische eigenschappen van alle permanente magneten. Zeldzame-aardemagneten bestaan uit twee metaallegeringen samarium-kobalt (SmCo) en neodymium-ijzer-borium (NdFeB).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.